Rusijoje skelbiama, kad Ukraina jau bėga iš Bachmuto: Girkinas-Strelkovas pakomentavo, kas vyksta  ()

Rusijos propagandos pasakojimai apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų išvedimą iš Bachmuto neatitinka tikrovės, tikina Igoris Girkinas-Strelkovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis dienomis Kremliaus propaganda aktyviai skleidė gandus, kad Ukrainos kariuomenė neva ruošiasi palikti Bachmutą. Tai netiesa, – tikina karo nusikaltėlis Igoris Girkinas (Strelkovas). 

Pasak jo, Rusijos pajėgoms Bachmuto fronte nelabai sekasi. Rusai, negalėdami išsiveržti pirmyn, taiko mėgstamą taktiką – masiniais artilerijos smūgiais naikina miestą. Tačiau ir tai nepadeda.

„Priešas pasiuntė stiprų pastiprinimą į Bachmutą. Kalbant apie pastiprinimo atvykimą į Bachmutą, galima daryti prielaidą, kad šiuo metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos neketina atiduoti miesto ir trauktis į naujas linijas“, – rašė Strelkovas.

Jis taip pat pripažino, kad Rusijos aviacija nesugebėjo užkirsti kelio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pastiprinimui Bachmute. Ji gali surengti „aklus“ smūgius į nejudančius taikinius mieste tik su iranietiškais dronais, nes nėra operatyvinės oro erdvės žvalgybos.

 

Strelkovas tikina, kad Jevgenijaus Prigožino „Wagner“ vis dar veikia Bachmuto apylinkėse. Yra taktinių laimėjimų, bet labai kuklių.

(71)
(2)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: