„The Guardian“ skelbia sensaciją: Rusijos gilumoje veikia slaptas ir nepriklausomas Ukrainos batalionas – Kremlius bijo sprogimo  ()

„Brolijos“ savanoriai turi ypatingą statusą – jie techniškai nepriklausomi nuo Ukrainos kariuomenės, tačiau veikia greta oficialių pajėgų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-05 „The Guardian“ skelbia sensaciją: Rusijos gilumoje veikia slaptas ir nepriklausomas Ukrainos batalionas – Kremlius bijo sprogimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotose Ukrainos teritorijose ir Rusijoje veikia Ukrainos specialiųjų pajėgų savanorių grupė, vadinama „Brolijos“ batalionu. Slaptas dalinys kovoja su teroristine valstybe už karo fronto ribų.

Jų darbas – nuo ​​aukšto rango Kremliaus pareigūnų pagrobimo iki pagrindinės karinės infrastruktūros sunaikinimo ir priešo lėktuvų numušimo Rusijos žemėje. Tokio bataliono egzistavimą ir veiklą aprašė „The Guardian“, kuriam pavyko pabendrauti su trimis kovotojais.

Pažymima, kad „Brolijos“ savanoriai turi ypatingą statusą – jie techniškai nepriklausomi nuo Ukrainos kariuomenės, tačiau veikia greta oficialių pajėgų.

„Mums labai lengva kirsti Rusijos sieną“, – šypsodamasis patikino 21 metų grupės narys Vladislavas.

Leidinys paaiškino, kad „Brolijos“ darbas turi likti slaptas ir nepriklausomas visų pirma dėl Vakarų „nervingos“ reakcijos galvojant, kad Ukraina gali smogti Rusijos teritorijai, ką liudija užsitęsusios diskusijos dėl „Leopard“ tiekimo iš Vokietijos ir JAV bei kitų šalių atsisakymas suteikti naikintuvus F16.

„Pasirodo, kad rusai gali patekti į Ukrainos teritoriją, o ukrainiečiai negali patekti į Rusiją“, – pasakė kitas grupės narys Aleksejus.

Bataliono savanoriai mano, kad Rusijos vyriausiajai vadovybei gyvybiškai svarbu pajusti kovų intensyvumą savo teritorijoje, todėl draudimų nepaiso.

 

Kalbėdamas su žiniasklaida, vienas iš grupės savanorių papasakojo apie vieną naujausių savo operacijų, kurią pavadino paprasta.

„Mūsų grupė turėjo atgabenti tam tikrą kiekį sprogmenų į Rusijos teritoriją ir palikti juos tam tikroje vietoje. Nežinau, kam ir kokiam tikslui tie sprogmenys buvo skirti. Bet aš tikrai žinau, kad kai kurie žmonės Rusijoje yra pasiruošę padėti ukrainiečiams“, – sakė kovotojas.

„Mes parodėme, kad galime įeiti į Rusijos teritoriją ir parodyti rusams, kad ukrainiečiai gali veikti. Rusams sužinojus, kad jų teritorijoje dirba diversantai, reiks perkelti daug kareivių, kad surastų šiuos diversantus. Tai labai demoralizuoja priešą“, – įsitikinę savanoriai.

 

„Brolija“ taip pat veikia ir Belgorodo srityje, kur prieš mėnesį sprogo keli šaudmenų sandėliai.

„Turite suprasti, kad kai planuojame savo operacijas, mažai kas apie tai žino. Informacija apie operaciją gali būti perduota priešui. Šalia esantys kariai gali ką nors pasakyti savo kolegoms, o rusai apie tai sužinoti“, – pažymėjo kovotojai, pabrėždami, kad apie savo veiklą jie nepasakoja net tėvams.

„Skaitytojai ko gero tikisi, kad susprogdinsime Kremlių, bet kol kas to nedarome. Mano nuomonė tokia: reikia pradėti nuo mažų užduočių, o tada pereiti prie sudėtingesnių“, – pabrėžė vienas kovotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(210)
(4)
(206)

Komentarai ()

Susijusios žymos: