[Žinios trumpai] N-18! Skelbiama kas nutiko rusų neonaciui, kuris scenoje parodė „Azovstal“ gynėjo kaukolę (Video, foto)  ()

Į galvą šauta Rusijos neonaciui Igoriui Manguševui iš „Svetlaja Rus“ judėjimo lyderiui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-05 [Žinios trumpai] N-18! Skelbiama kas nutiko rusų neonaciui, kuris scenoje parodė „Azovstal“ gynėjo kaukolę (Video, foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į galvą šauta Rusijos neonaciui Igoriui Manguševui iš „Svetlaja Rus“ judėjimo lyderiui, kuris, kaip įtariama, demonstravo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kario kaukolę.

Apie tai praneša okupantų „Telegram“ kanalai, skelbia Censor.NET.

Manguševas dėl šautinės žaizdos galvoje buvo nuvežtas į ligoninę okupuotoje Kadijivkoje Luhansko srityje. Medikai teigia, kad buvo šauta iš arti.

Neonacio būklė yra „stabiliai sunki, su neigiama tendencija“.

Rusijos „Telegram“ kanalai publikuoja sužeisto teroristo nuotrauką. Oficialių informacijos įrodymų nėra. Tuo pat metu žiniasklaida pažymi, kad Manguševo „Telegram“ kanalas nebuvo atnaujintas nuo vasario 3 d.

2022-ųjų liepą internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Manguševas, kalbėdamas su įsibrovėlių auditorija, demonstravo kaukolę. Pats neonacistas teigė, kad tai buvo kario iš „Azovstal“ kaukolė.

 

Manguševas, rankose laikydamas mikrofoną ir kaukolę, paragino savo bendražygius naudoti smurtą prieš Ukrainos kariuomenę ir civilius.

„Mes kovojame ne su žmonėmis. Mes kovojame su idėja“, – sakė teroristas.

Manguševas (šaukinys „Bereg“) yra neonacių judėjimo „Svetlaja Rus“ lyderis. Jis taip pat laikomas grupės „Jenot“, kuri bendradarbiavo su Rusijos Federacijos FSB, kūrėju. Dabar Igoris Manguševas dalyvauja kare Ukrainoje. 2011 metais jis buvo suimtas dėl sumušimų, taip pat už dalyvavimą mitinge prieš rinkimus į Rusijos Federacijos Valstybės Dūmą. Tikroji pavardė yra Reimeris, kurią jis pakeitė į Manguševą.

 

Savo asmeniniame „Telegram“ kanale jis nuolat ragino žudyti civilius Ukrainos gyventojus. „Sudeginsime jūsų namus, išžudysime jūsų šeimas, atimsime jūsų vaikus ir užauginsime juos rusais“, – rašė jis savo „Telegram“ rugpjūčio 25 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(230)
(13)
(217)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: