Po šūvio naujausio JAV tanko įgula vos nenusinuodijo: kas nutiko? (Video)  ()

Pirmosios masinės gamybos mašinos turėtų būti pristatytos jau šiais metais, o prieš tai reikia susitvarkyti su pagrindinėmis naujojo lengvojo tanko „ligomis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusiais metais JAV baigėsi ketverius metus trukusi epopėja su lengvojo tanko parinkimu JAV armijai, o Pentagonas galiausiai išrinko nugalėtoją: tai buvo bendrovės „General Dynamics“ projektas „Griffin“, gavęs 1,14 mlrd. finansavimą pagal projektą „Mobile Protected Firepower“ (MPF), rašoma leidinyje „Breaking Defense“.

Tačiau 2022 m. Operatyvinio bandymo ir vertinimo direktoriaus (DOT&E) ataskaitoje, nors ir kalbama apie „patenkinamą pažangą“ įgyvendinant projektą, tačiau pažymima „daug pažeidžiamumų“, kuriuos būtina ištaisyti.

Tarp iškilusių problemų yra tanko ir pėstininkų taikinio suderinamumo gerinimas, transporto priemonės aušinimo sistemos ir jos „išgyvenamumo rodiklių“ pakeitimas ir kt. Tačiau labiausiai nustebino problema dėl paties 105 mm pabūklo: kai juo buvo iššauta, tanko viduje susikaupė „nuodingi garai“, kurie kaupėsi aplink ekipažą. Dėl to ekipažas turėjo laikyti atvirus tanko liukus, kad į jį „įleistų gryno oro“.

 

Tačiau kūrėjai jau turi šios problemos sprendimą – tanke įrengti ventiliacijos sistemą, kuri pašalintų šiuos pavojingus garus. Šią sistemą planuojama išbandyti šių metų kovą, siekiant patikrinti jos efektyvumą, kol kariuomenė gaus pirmuosius serijinius tankus maždaug 2023 m. gruodžio mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(4)
(47)

Komentarai ()