Gresia Sakartvelo išdavystė – iš Europos griežtas įspėjimas, kitu atveju laukia nematytos pasekmės  ()

Sakartvelas nori atnaujinti tiesioginius skrydžius su Rusija, bet pasinaudotų Ukrainos pergale, kad susigrąžintų Pietų Osetiją ir Abchaziją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga ragina Sakartvelą neatnaujinti tiesioginių skrydžių su Rusija, pabrėždama antrinių sankcijų Rusijos Federacijos rėmėjams pavojų.

„Žinome apie paskutines diskusijas dėl tiesioginių skrydžių tarp Sakartvelo ir Rusijos atnaujinimo. Dėl neteisėtos agresijos prieš Ukrainą Europos Sąjunga įvedė sankcijas Rusijos aviacijos pramonei ir uždraudė skrydžius tarp Rusijos Federacijos. Europos Sąjunga ragina Sakartvelą prisijungti prie Europos Sąjungos ir kitų šalių sankcijų Rusijos aviacijos pramonei ir būti atsargiems dėl bandymų apeiti sankcijas, nes sankcijų režimas numato antrines sankcijas tiems, kurie dalyvauja arba palaiko sankcijų vengimą“, – sakė vyriausiasis Europos Sąjungos atstovas spaudai užsienio reikalams ir saugumo politikai Peteris Stano.

Rusijai darosi vis sunkiau išlaikyti techninę lėktuvų būklę, todėl pavojinga naudoti šiuos lėktuvus.

 

JAV pareiškė, kad Rusijos lėktuvus Sakartvelo oro uostuose prižiūrinčioms bendrovėms grės sankcijos.

Pažymėtina, kad valdančiosios partijos „Gruzijos svajonė – Demokratinė Gruzija“ vykdomasis sekretorius ir politinės tarybos narys Irakli Kobakhidze teigė, kad tiesioginių skrydžių sustabdymas buvo vienašališkas Maskvos sprendimas ir jie gali būti atnaujinami vienašališkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(57)
(-42)

Komentarai ()