Šokiruoti Tuvos „mobikai“ slapta nufilmavo, ką su jais išdarinėja „DLR“ kareiviai (Video)  ()

Mobilizuoti iš Tuvos įrašė kreipimąsi, kuriame teigia, kad vadinamosios „DLR“ kariuomenė iš jų tyčiojasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 6 d. Ukrainos žurnalistas Denisas Kazanskis internete paskelbė kelis mobilizuotųjų iš Tuvos vaizdo įrašus. Tuvos vyriausybės vadovas Vladislavas Chovalygas sureagavo į įrašą ir nutraukė savo darbo kelionę Sibire, kad išnagrinėtų susidariusią padėtį, savo puslapyje „Telegram“ kanale informuoja Ukrainos žurnalistas.

Vaizdo žinutėje sakoma, kad Tuvos vyrai buvo pašaukti į Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretas pagal Putino dekretą dėl dalinės mobilizacijos rugsėjo 29 d. Jau spalio 1 dieną jie neva atvyko į pratybas Novosibirske. Treniruočių stovykla truko tris mėnesius, tačiau karinių reikalų ten niekas nemokė. Jau gruodžio 29 dieną jie atvyko į okupuotą Donecką.

Iš pradžių jiems buvo žadamas darbas užnugaryje, bet jau Donecke jie buvo surašyti į neegzistuojantį pulką. Jau kautynių metu tapo žinoma, kad karinio dalinio ir pulko, kuriam jie buvo priskirti, nėra. Anot Tuvos mobilizuotųjų, kovotojai iš Donbaso juos mušė ir net apšaudė. Vienas iš šių epizodų buvo užfiksuotas vaizdo įraše.

 

Mobilizuotieji iš Tuvos sako, kad jiems buvo leista suprasti, kad jie gyvi namo negrįš, nes bus metami į žiauriausias karinių veiksmų zonas.

Regiono gubernatorius jau sureagavo į tokį „DLR“ kovotojų elgesį ir parašė pareiškimą neteisėtai Donecko vyriausybei. Jis taip pat išsiuntė į Donecką savo karo policiją, kuri turėtų sutvarkyti susidariusią padėtį. Tuva yra 5 tūkstančiai kilometrų nuo Ukrainos. Turi savo tautą ir kalbą. Viena iš tautų kalėjimo belaisvių Tuva iš Maskvos atrodo ne tokia vertinga kaip sostinė ar Sankt Peterburgas, kurių gyventojai procentaliai buvo mobilizuoti rečiau.

(79)
(2)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: