Tai galinga jėga: skelbiamas Rusijos regionas, kuris slapta kaupia jėgas ir pirmasis pradės kovą už nepriklausomybę  ()

Rusijai prognozuojamas pilietinis karas, nes mažos šalys, su rusais neturinčios nieko bendro, galiausiai nebenorės paklusti Maskvos valiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija juda link dezintegracijos, o pirmasis kandidatas į nepriklausomybę ir atsiskyrimą nuo Rusijos Federacijos gali būti Tatarstanas. Ši musulmoniška respublika Rusijoje gali įgyti nepriklausomybę per karo veiksmus, kurie gali prasidėti kaip pilietinio karo dalis.

Apie tai rašo žinomas Rusijos tinklaraštininkas ir analitikas Anatolijus Nesmianas. Savo „Telegram“ kanale jis taip pakomentavo informaciją apie Irano dronų gamyklos statybą Jelabugos mieste Tatarstane, remdamasis amerikiečių „The Wall Street Journal“ leidimo informacija.

„Reikia suprasti, kad žlugus šaliai, į kurį dabartinis režimas atkakliai veda Rusiją, tokia gamyba taps būsimų jos fragmentų karinės galios pagrindu. Karinių sandėlių išeikvojimas lems tai, kad tos teritorijos, kurios gali greitai ir masiškai gaminti karinę produkciją, nepriklausomybės kovų etape taps savarankiškos“, – sakė jis. Pasak eksperto, Tatarstanas yra vienas iš karštųjų būsimos Rusijos žlugimo taškų.

 

„Volgos regionas šiuo atžvilgiu atrodo labai perspektyvus: Tatarstanas visus trisdešimt jaunos nepriklausomos Rusijos gyvavimo metų aktyviai stengėsi išlaikyti savo pramonės lygį ir apsaugoti ją nuo talentingų centro vadovų, kurie griauna viską, ką valdo. Todėl kol režimą vis dar krečia konvulsijos, Tatarstano vadovybė neskuba demonstruotis, nedvejodama jei reikia nusilenkia Maskvai, bet kartu stiprina savo galią“, – pabrėžė jis.

(148)
(8)
(140)

Komentarai ()