„Google“ per akimirką prarado 100 mlrd. USD – „ChatGPT“ konkurentą „Bard“ ištiko totali nesėkmė: kas įvyko?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2023-02-09 00:06
Youtube yra pagrindinis google "įrankis", kurį naudoju (neskaitant pačio android). Man asmeniškai tai kreivarankių darbas: tiek interfeisas, tiek paieška, tiek "pasiūlymai". O jau tuos mygtukus "not interested" ir "do not recommend the channel" tai grynai užsiknisęs spaudinėt
immortallt 2023-02-09 09:18
Nedirbi rimtai su paieška tada. O kas su ChatGPT/Bard - tai realiai netikiu, kad ChatGPT visada pateikia teisingą informaciją, nes jie remiasi kitais šaltiniais, ir teisingai parašys tiek, kiek teisingi šaltiniai. Vienas vienur turėtų klaidų nesugaudyti, kitas kitur. Dirbu su projektais, kuriuose yra daug duomenų, skirtingų šaltinių, kurie ne visada suderinami ir dar juose klaidų būna, kurių negali nustatyti be gilios analizės. Klaidas ar didelius nuokrypius gali normalizuoti, bet jei klaidinga info dominuoja, gausi klaidingą rezultatą.
Benediktas 2023-02-09 09:48
ChatGPT labai gerai kažko mokantis, kai pradedi gilintis į kažkokią temą - nes duoda glaustą atsakymą su pvz. Jei esi profas toje srityje, tai galbūt užvedimui ant kelio kažkur, kur mažiau gilinais. Šiaip naudingas dalykas tikrai, gerai kad atsirado ir tokia paieška. Google būtinai turės sukurti ne prastesnį.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-02-09 10:11
O ką čia rimtai su paieška dirbti? Pasakysiu kaip tai turi atrodyti: 1. Čia pat prie paieškis turėtų būti nustatymas kiek tiksliai rezultatas turi atitikti ieškomą frazę. Dabar įrašai pvz "kerbedis", o ten primeta visko. Gal aš ieškau konkrečios dainos, kurios pavadinimo neatsimenu, o ten priplaka kitų atlikėjų (peoplo also watched...). Kartais tie kiti pasiūlymai naudingi, kartais ne, tai leistų pasirinkti kiek tų pasiūlymų įmaišyti. 2. Negalima nuimti prisiminimo kurioj vietoj aną kartą baigei žiūrėti video. Na pvz. pasikuri playlist'ą, ten 10 video. Klausai iš eilės, baigi trečio vidury. Kitą kartą pasileidi playlistą nuo pradžių ir pabaigus antrą video, trečią jau įjungia nuo vidirio, nes ten baigei. 3. Jie vis dar nesutvarkė next track mygtuko per BT prietaisą. Pvz. mašinoj klausau, ant vairo spaudžiu next, tai kartais ir 5 kartus reikia spaust, kad sureaguotų. Ir čia tikrai YT problema, o ne vairo mygtuko. Bet gal tik premium paskyroj, nes ji leidžia klausyt su užrakintu ekranu. Jei ekranas atrakintas - veikia tobulai. Ansčiau buvo, kad ant užrakinto visai neveikė, koliojausi 2 mėnesius kol kažką sutaisė. 4. Atsirišant nuo BT prietaiso (išlipant iš auto), o gal prisirišant (neatkreipęs dėmesio iki galo), youtube programėlė dažnai užsidaro. Tipo nueinu iki degalinės, grįžęs noriu tęsti klausyti toliau, o youtube jau užsidaręs. Leidi iiš naujo ir jau būna kaip iš naujo. Tai jei ką įdomaus klausei, tai eini į history ir tęsi. Bet jei klausei playlist'ą ar jų sugeneruotą mixą (ir playlistą), tai prie history rodo ne tą konkretų takelį, o playlistą. Tai jei ten 30 video, tai bbž kurį ten iš jų klausei.