„Google“ per akimirką prarado 100 mlrd. USD – „ChatGPT“ konkurentą „Bard“ ištiko totali nesėkmė: kas įvyko?  (4)

„Alphabet Inc“ (motininė „Google“ kompanija) akcijos trečiadienį (vasario 8 d.) nuvertėjo 100 milijardų JAV dolerių, kai naujasis pokalbių robotas reklaminiame vaizdo įraše pasidalijo netikslia informacija, o įmonės renginys nesužavėjo, o tai sukėlė nerimą, kad technologijų milžinė praranda pozicijas prieš konkurentę „Microsoft“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Alphabet“ akcijos vienu metu smuktelėjo beveik 9 %, o „Microsoft“ akcijos šoktelėjo apie 3 %. „Reuters“ pirmoji atkreipė dėmesį į „Google“ pokalbių roboto „Bard“ klaidą, kuris debiutavo pirmadienį (vasario 6 d.). Klaida susijusi su klausimu „kuris palydovas pirmą kartą nufotografavo planetą, esančią už Žemės Saulės sistemos ribų“.

„Google“ priversta vytis po to, kai startuolis „OpenAI“, remiamas „Microsoft“ apie 10 mlrd. USD, lapkritį pristatė programinę įrangą „ChatGPT“, kuri sužavėjo pasaulio visuomenę dėl stebėtinai tikslių ir gerai parašytų atsakymų į paprastus raginimus.

Trečiadienio rytą tiesiogiai transliuojamame „Google“ pristatyme nebuvo pateikta išsamios informacijos apie tai, kaip ir kada ji integruos „Bard“ į savo pagrindinę paieškos funkciją. Dieną anksčiau „Microsoft“ surengė renginį, kuriame pranešta, kad ji jau viešai išleido „Bing“ paieškos versiją su integruotomis „ChatGPT“ funkcijomis.

„Bard“ klaidą prieš pat pristatymą aptiko „Google“, įsikūrusi Mountain View mieste, Kalifornijoje.

„Nors „Google“ pastaruosius kelerius metus buvo DI inovacijų lyderė, atrodė, kad jie užmigo ant laurų diegdami šią technologiją savo paieškos produktuose“, – sakė „D.A. Davidson“ vyresnysis programinės įrangos analitikas Gilas Luria. „Pastarąsias kelias savaites „Google“ stengėsi pasivyti, todėl vakar paskelbtas pranešimas buvo skubotas, todėl buvo patirta gėda, paskelbus neteisingą atsakymą demonstracinės versijos metu.

 

„Alphabet“ per „Twitter“ paskelbė trumpą GIF vaizdo įrašą apie „Bard“, žadėdama, kad tai padės supaprastinti sudėtingas temas, tačiau jis pateikė netikslų atsakymą.

„Bard“ pateikiamas klausimas: „Apie kokius naujus Jameso Webbo kosminio teleskopo (JWST) atradimus galiu pasakyti savo 9-mečiui vaikui?“.

„Bard“ atsako pateikdamas daugybę atsakymų, įskaitant vieną, kuriame teigiama, kad JWST buvo panaudotas darant pirmąsias planetos, esančios už Saulės sistemos ribų, arba egzoplanetų nuotraukas. Tačiau iš tikrųjų pirmosios egzoplanetų nuotraukos buvo padarytos Europos Pietų observatorijos labai dideliu teleskopu (VLT) 2004 m., kaip patvirtino NASA.

 

„Tai pabrėžia kruopštaus testavimo proceso svarbą, o tai, ką mes šią savaitę pradedame savo patikimų testuotojų programa“, – sakė „Google“ atstovas. „Sujungsime išorinį grįžtamąjį ryšį su savo vidiniu testavimu, kad įsitikintume, jog „Bard“ atsakymai atitinka aukštą kokybės, saugos ir realaus pasaulio informacijos pagrįstumo kartelę“.

Renginio metu vyresnysis vadovas Prabhakaras Raghavanas pažadėjo, kad vartotojai naudos „Bard“ sąveikai su informacija „visiškai naujais būdais“. Jis pozicionavo tai kaip įmonės ateitį, sakydamas auditorijos nariams, kad naudojant generatyvųjį DI „vienintelė paieškos riba bus jūsų vaizduotė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai (4)