Sukurta dar neregėta informacijos paieškos sistema: gali nušluoti „Google“  ()

Robotas kelia rimtą grėsmę „Google" verslui, nes reikiamą informaciją pateikia trumposiomis žinutėmis, o ne paspaudus nuorodas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dirbtinio intelekto tyrimų laboratorija „Open AI" pristatė savo eksperimentinį „ChatGPT" pokalbių robotą, galintį atsakyti į vartotojų užklausas dėl informacijos trumpųjų žinučių forma. Dėl šios priežasties „Google" patronuojančios įmonės „Alphabet" generalinis direktorius Sundaras Pichai nurodė kelioms grupėms sutelkti dėmesį į šios grėsmės pašalinimą. Apie tai rašo „Interesting engineering".

Pranešama, kad botas (kompiuterio programa, automatizuotai atliekanti tam tikrus veiksmus) gali pateikti ir trumpas rekomendacijas, kur praleisti atostogas ar kokias dovanas paruošti draugams. Kita vertus, „Google" paieškos sistema suteikia vartotojams daug nuorodų, kurias jie turi atidaryti patys, norėdami gauti informacijos. Tai leidžia įmonei rodyti reklamines nuorodas.

Leidinys rašo, jog botas kelia rimtą grėsmę „Google" verslui. Per pirmąsias penkias dienas „ChatGPT" robotą išbandė daugiau nei milijonas žmonių. Jis padėjo jiems rašyti koledžo esė ir netgi dirbo psichoterapeutu.

Be to, dokumente rašoma, kad „ChatGPT" yra tik vienas iš daugelio pokalbių robotų, kurie meta iššūkį informacijos pasiekimui internete, ir gali užskleisti „Google" monopolijos, kaip informacijos vartų, uždangą.

Sundaras Pichai nurodė grupėms, dirbančioms mokslinių tyrimų srityje, sutelkti pastangas į naujų dirbtinio intelekto prototipų kūrimą ir paleidimą.

 

„Open AI" tyrimų laboratorija buvo įkurta 2015 m. Ji nori skatinti dirbtinio intelekto naudojimą žmonijai naudingu būdu. Vienas iš projekto įkūrėjų buvo milijardierius Elonas Muskas, tačiau 2018 metais jis paliko direktorių tarybą.

Medžiagoje rašoma, kad „Google" yra projekto „Open AI" partnerė. Taigi, „ChatGPT" pokalbių robotas yra paremtas „Google" kalbos modeliu, skirtu pokalbių programoms. Anksčiau tiek „Microsoft", tiek „Meta" paleido panašius pokalbių robotus, tačiau vėliau juos pašalino iš viešosios erdvės, nes technologijoje buvo daug klaidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: