Rusijoje prasidės didelės problemos su mobiliuoju ryšiu ir internetu: „Nokia“ ir „Ericsson“ skelbia griežtą sprendimą  ()

Pramonės šaltiniai prognozuoja, kad pokytis palies didžiąją dalį Rusijos mobiliojo ryšio rinkos vartotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvi telekomunikacijų įrangos lyderės – „Nokia" ir „Ericsson" – paliks Rusiją 2022 m. pabaigoje. Ekspertai teigia, jog šis pasitraukimas greičiausiai pablogins mobiliojo ryšio ir interneto duomenų perdavimo kokybę.

Vartotojams greičiausiai teks susidurti su sumažėjusiais atsisiuntimo ir įkėlimo rodikliais bei prastesne pokalbių kokybe.

Poveikis bus jaučiamas po kurio laiko, bet tikrai jau 2023 m., daugiausia dėl to, kad vietiniai operatoriai turės sumažėjusias galimybes atnaujinti techninę ir programinę įrangą bei įdiegti reikiamus programinės įrangos pataisymus, skirtus klaidoms ir saugos pažeidžiamumui ištaisyti arba bendram tinklo veikimui koordinuoti.

„Ericsson" ir „Nokia" kartu sudaro 50 % mobiliojo ryšio stočių Rusijoje. Iki šiol šios įmonės buvo didžiausios telekomunikacijų įrangos tiekėjos – nuo antenų ir kabelių iki specializuotos didelio našumo signalų apdorojimo įrangos.

Tiek „Nokia", tiek „Ericsson" iki dabar turėjo oficialias sankcijų išimtis. Šios išimtys netrukus baigsis, ES įvedus naują prekybos apribojimų raundą Rusijos Federacijai dėl tebesitęsiančios invazijos į Ukrainą.

 

„Dirbame artėjant metų pabaigai, tada baigiasi visų išimčių sankcijoms galiojimas", – sakė „Ericsson" finansų vadovas Carlas Mellanderis.

„Mūsų pasitraukimas bus pabaigtas. Mes į Rusiją neketiname nieko pristatyti", – komentavo „Nokia" vadovas Pekka Lundmarkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(2)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: