Rusams buvo velniškai karšta! Ukrainos kariai smogė su bulgariškais termobariniais ginklais – skelbiamas video  ()

Oficialiai apie raketinių granatų tiekimą nepranešama, tačiau jos jau naudojamos gynybai. Termobariniai šoviniai turi degią medžiagą, kuri paveikia teritoriją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-09 Rusams buvo velniškai karšta! Ukrainos kariai smogė su bulgariškais termobariniais ginklais – skelbiamas video  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai naudoja RTB-7MA amuniciją granatsvaidžiams RPG-7, kurie buvo pagaminti Bulgarijoje. Apie tai praneša portalas „Kariškiai“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 241-osios teritorinės gynybos brigados kariai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kovos vienam iš sektorių Bachmuto pakraštyje. Apie termobarinės granatos RTB-7MA perdavimą viešai nebuvo pranešta.

Užimtuose pastatuose kariai apšaudė priešą. Pažymima, kad raketinė granata buvo atpažinta pagal būdingą kovinės galvutės formą ir saugiklio vietą.

RTB-7MA yra 40/106 mm didelio kalibro termobarinė granata. Ji buvo sukurta naudoti su sovietiniais 40 mm RPG-7 granatsvaidžiais ir jų kopijomis. RTB-7MA sukūrė ir pagamino Bulgarijos gynybos įmonė „Arsenal“.

 

Pagrindinė amunicijos užduotis yra priešo darbo jėgos ir įrangos sunaikinimas įtvirtinimuose, tokiuose kaip akmeninės ir plytinės konstrukcijos. Termobarinė amunicija sukelia tūrinį degios medžiagos aerozolio debesies sprogimą.

 

Detonacija vyksta dviem etapais: pirma, sprogsta nedidelis užtaisas, kuris paskleidžia aerozolį po teritoriją, o po trumpo uždelsimo susprogdinamas antras sviedinys, uždegantis degią medžiagą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(1)
(117)

Komentarai ()