Rusija Odesą atakavo iki šiol nematytu ginklu – tai gali būti pirmoji tokia ataka, skelbiamas video  ()

Jei pasitvirtins, ataka prieš tiltą į pietus nuo Odesos būtų pirmasis žinomas Rusijos pajėgų tokio tipo ginklo panaudojimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinėje žiniasklaidoje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame tariamai matyti, kaip Rusijos nepilotuojamas laivas atakuoja tiltą į pietus nuo Odesos.

Rusijos žiniasklaida ir tinklaraštininkai tvirtina, kad kelių ir geležinkelio tiltas Zatokoje Odesos regione nukentėjo nuo nepilotuojamo antvandeninio laivo. Tikrosios žalos tiltui, jungiančiam regioną su likusia Ukraina, nepavyko iš karto nustatyti.

Panašu, kad 18 sekundžių vaizdo įrašas, pasidalytas „Twitter“, yra žmonių, žiūrinčių vaizdo įrašą kompiuterio ekrane, įrašas. Mažas, greitai judantis laivas praplaukia po tiltu tarp dviejų atramų ir sprogsta maždaug po 8 sekundžių. Pasirodo ryški blykstė ir baltų dūmų debesys, bet vaizdo įrašas nutrūksta prieš parodydamas žalos mastą.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5898 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Negalima patikrinti, ar objektas, atsitrenkęs į tiltą, buvo Rusijos nepilotuojamas antvandeninis laivas, ir nebuvo jokios oficialios žinios nei iš rusų, nei iš ukrainiečių. Bet jei taip būtų, tai būtų pirmasis žinomas tokio tipo ginklo panaudojimas iš Rusijos pusės.

Rusijos „Rybar“ kanalas taip pat pranešė, kad tiltas yra kažkiek apgadintas.

 

„Sunku kalbėti apie žalos mastą remiantis turima filmuota medžiaga, bet, matyt, buvo pažeistos tilto atramos“, – pranešė „Rybar“. „Tai vienintelis geležinkelio tiltas, vedantis į vakarinę Odesos srities dalį tiesiai per Ukrainos teritoriją. Alternatyvus trumpiausias kelias – kelias, einantis beveik 8 km per Moldovos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(12)
(-3)

Komentarai ()