Dėl karo Ukrainoje Irakas nori skubiai atsikratyti rusiškų sraigtasparnių – kas vyksta? (Video)  ()

JAV planuoja visą Irako sraigtasparnių parką palaipsniui aprūpinti modernesniais modeliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irakui darosi vis sunkiau rasti atsarginių dalių savo Mi-17, todėl ši šalis nori pakeisti šiuos sraigtasparnius amerikiečių kompanijos gaminiais, praneša „The War Zone“. Atsarginių dalių trūkumas Mi-17 yra tiesiogiai susijęs su karu Ukrainoje – Rusijos Federacija priversta palikti daugiau komponentų savo aviacijai palaikyti ir turi vis mažiau parduodamų „atliekamų“ atsarginių dalių.

Irakas šiuo metu planuoja įsigyti keturis „Bell 412EPX“ sraigtasparnius ir 16 „Bell 412M“ sraigtasparnių, kad pakeistų savo rusišką Mi-17 parką.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5857 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

 

Kalbant apie „Bell 412EPX“, tai vienas paskutinių šios serijos variantų, kuris buvo sukurtas kartu su japonų „Subaru“ dalyvauti UH-X konkurse – pirmąjį pavyzdį, pavadintą UH-2, japonai gavo vasarą. Šis sraigtasparnis gavo patobulintą aviacijos elektroniką, taip pat modernią stiklinę kabiną.

Kūrėjas vadina „Bell 412M“ sraigtasparnį „universaliu sprendimu desanto puolimo operacijoms“.

 

Taip pat žinoma, kad Irakas planuoja įsigyti dar 15 naujų lengvųjų puolimo sraigtasparnių „Bell 407M“, įskaitant raketų ir artilerijos ginklus ir kt., taip pat 15 naujų mokomųjų sraigtasparnių „Bell 505“.

Kalbant apie kitus sovietinius sraigtasparnius, kurie tarnauja Irake (Mi-35M ir Mi-28NE bei Mi-28UB), šiuo metu nenurodoma, ar šalis turi problemų dėl atsarginių dalių ir pan., ir ar planuojama juos pakeisti naujais modeliais, tačiau JAV saugumo bendradarbiavimo biuras Irake pranešė, kad šiuo metu bendradarbiauja su šalies gynybos ministerija, kad Irako sraigtasparnių parką aprūpintų vakarietiškais modeliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()