Ukrainiečiai atėmė galingą Rusijos ginklą ir pavadino jį pergalės dievo „Odino“ vardu: „su juo sunaikinome daugybę tankų ir okupantų”  ()

Pagal mašinos numerį desantininkai išsiaiškino, kad savaeigė haubica buvo naudojama karo mokykloje, todėl yra labai geros būklės. Viduje netgi yra kompiuteris, palengvinantis Ukrainos artilerijos darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 95-osios atskirosios desanto brigados kariai parodė perimtą savaeigę haubicą „2S19 Msta-S“. Rusijos kariai metė savaeigę haubicą po to, kai Ukrainos artilerija ją apgadino ir variklis neužsivedė. Ukrainos desantininkai ją perėmė, pašalino priešo „Z“ ir suremontavo.

Kariai pasakoja, kad perimta haubica buvo pavadinta karo ir pergalės dievo Odino vardu. Pasak įgulos vado, Odinas jau pataikė į ne vieną priešo tanką ir karių susibūrimo vietą.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
6088 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

 

„Mūsų vaikinai Odino praeitį atsekė pagal serijos numerį. Paaiškėjo, kad savaeigis pabūklas anksčiau dirbo vienoje iš Rusijos karo mokyklų. Tai yra nauja modifikacija su kompiuteriu, supaprastinanti mūsų darbą“, – apibendrino Aleksandras.

Perimta „Msta-S“ retai ilsisi ir dažniau dirba prie pat fronto linijos.

Remiantis „Oryx“ projektu, Rusijos kariuomenė nuo invazijos pradžios prarado 128 haubicas „Msta-S“ ir „Msta-SM2“. Iš jų 34 „Msta-S“ ir 16 „Msta-SM2“ tapo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trofėjais. Tiesa, „Oryx“ duomenų bazė nėra reguliariai atnaujinama ir į ją įtraukiami tik tie ginklai, kurių likimą galima patikrinti pagal viešai skelbiamas nuotraukas ir vaizdo įrašus.

(146)
(3)
(143)

Komentarai ()