„Iš 130 žmonių liko 40“ - rusai su minosvaidžiais tyčia sudaužė fronte buvusius „Wagner“ smogikus  (1)

Eiliniai rusų kareiviai tyčia šaudo minosvaidžiais į dalinius su nuteistaisiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerijos užverbuoti nuteistieji rusai kaunasi Ukrainoje maždaug tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir „Wagner“ užverbuoti kaliniai. Jų daliniuose patiriami didžiuliai nuostoliai, sužeistieji negydomi grąžinami į frontą, bent vienu atveju kyla įtarimas dėl įvykdytos egzekucijos be teismo. Be to, eiliniai rusų kareiviai tyčia šaudo minosvaidžiais į dalinius su nuteistaisiais.

Tai liudija Rusijos Federacijos gynybos ministerijos užverbuotų kalinių, su kuriais kalbėjosi „CNN“, istorijos.

CNN kalbėjosi su keliais kaliniais iš karinio dalinio 08807. Šis dalinys buvo dislokuotas spalio mėn. prie fronto linijos Soledaro srityje ir taip pat žinomas kaip Šturmo brigada. Neseniai karinis dalinys gavo kitą numerį – 40321. Visi kalbinti pašnekovai teigia dirbę Rusijos Federacijos gynybos ministerijoje.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5924 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Vienas iš kalinių kalbėjo apie didelius nuostolius, su kuriais susidūrė jo padalinys.

„Mūsų grupę sudarė 130 žmonių, daugelis kovotojų prarado galūnes, o gretose tikriausiai liko 40 žmonių“, – sako jis. Vėliau jo padalinys buvo papildytas kitais kaliniais.

Kitas „CNN“ pašnekovas įsitikinęs, kad Rusijos kariuomenė tyčia apšaudo pozicijas su kaliniais. „Mes buvome išsiųsti į pačią fronto liniją. Per radiją sakiau mūsų vaikinams, kad [jie] šaudo į mus iš minosvaidžių, kad reikia nusitaikyti šiek tiek į dešinę. Bet jie šaudė į mus iš abiejų pusių. Tada aš supratau, kad jie tyčia į mus šaudė“.

 

Pasak karių iš kalinių gretų, jie buvo grąžinami į fronto liniją su negyjančiomis žaizdomis.

„Čia niekas neoperuojamas. Žmonės vaikšto po ligoninę su šautinėmis žaizdomis, su skeveldromis įstrigusiomis kojose“, - pasakojo vienas iš buvusių kalinių.

O vienu atveju kyla įtarimas dėl įvykdytos egzekucijos. Kalbama apie Gynybos ministerijos užverbuoto kalinio Viktoro Sevalnevo mirtį. Jis mirė po nesėkmingo Soledaro puolimo. Gruodį apie jo mirtį pranešė žiniasklaida ir projektas „Gulagu.net“. „CNN“ žiniomis, po muštynių Sevalnevas nuvyko į ligoninę ir iš ten įrašė paskutinę garso žinutę žmonai. Jis sakė, kad jam grasino egzekucija.

 

„Mane nori nušauti. Ten praradome daug žmonių. Nereikia čia nieko siųsti. Jie nori mus visus nužudyti“, – sakė jis.

Praėjus kelioms dienoms po šios žinutės įrašymo, Sevalnevo kūnas buvo grąžintas žmonai uždarame karste. „The Insider“, remdamasis „Gulagu.net“, rašė, kad Gynybos ministerija moteriai atsiuntė jos vyro lavoną su sulaužyta kaukole.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(1)
(88)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: