„Niekas niekada negalėjo patikėti, kad tokie dalykai egzistuoja realybėje“: belaisvis iš „Wagner“ papasakojo, kaip ukrainiečiai likvidavo visą jo dalinį  ()

Anot belaisvio, „Wagner“ kalinius naudoja kaip patrankų mėsą ukrainiečių pozicijoms šturmuoti. Jo 10 žmonių būryje išgyveno tik du kariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo belaisvis iš „Wagner“ pasakojo, kaip Ukrainos kariuomenė sunaikino jo būrį Bachmuto srityje.

Anot jo, iš 10 žmonių išgyveno du – jis, kuris buvo paimtas į nelaisvę, ir jo bendražygis, pabėgęs atgal pas rusus.

Apie tai rašo „New York Times“.

Pasak belaisvio Sergejaus, vėlų vakarą jo būrys buvo apšaudytas kulkosvaidžiu. Jis nuėjo mišku į įtvirtintas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

Sergejus žurnalistams sakė, kad jie naudojami kaip patrankų mėsa šturmuojant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas. Jie naudojami arba kaip puolimo būriai, kurie siunčiami vienas po kito kas 15-20 minučių, arba kaip gyvi taikiniai, kurie turėtų išprovokuoti Ukrainos karių ugnį.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5923 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Patiriame didžiulius nuostolius“, – sakė Sergejus.

Anot jo, per laimingą atsitiktinumą kulkos į jį nepataikė. Jis gulėjo tamsoje, kol buvo sučiuptas ukrainiečių, kurie įžengė į buferinę zoną tarp dviejų apkasų linijų.

„Niekas niekada negalėjo patikėti, kad toks dalykas gali egzistuoti“, – apie „Wagner“ naudojamą taktiką kalbėjo Sergejus.

Jis sakė, kad „Wagner“ kaliniai iškart atvyko į frontą iš kolonijos. Fronte tvyro ta pati „paklusnumo nugalėtojui“ atmosfera kaip ir kalėjime. Tai leidžia vadams siųsti nuteistuosius į savižudybių misijas.

„Mes neturime jokių teisių“, – sakė Sergejus.

 

Jis teigė, kad 2020 metais už prekybą narkotikais buvo įkalintas 10 metų. Anksčiau jis dirbo Sibire mobiliojo ryšio bokšte techniku. Sutikęs kovoti kaip „Wagner“ narys, Sergejus nežinojo, už ką pasirašo.

Žurnalistų teigimu, Sergejaus pareigos iš pradžių apėmė sužalotų ir žuvusių karių išgabenimą iš mūšio vietos. Tačiau sausio 1 dieną jam buvo įsakyta su būriu pajudėti 450 metrų į priekį ukrainiečių pozicijų link. Naktį būrys pateko į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių kulkosvaidžių ugnį. Pasak Sergejaus, ši išvyka jam buvo pirmoji ir paskutinė.

„Žinoma, nebuvo verta“, – apibendrino Sergejus, kalbėdamas apie 8 metų malonės pasiūlymą už tarnybą „Wagner“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(3)
(146)

Komentarai ()

Susijusios žymos: