Egzekucija kūju: „Wagner“ smogikas Jakuščenka nepasidavė savo noru  (1)

„Wagner“ samdinys Dmitrijus Jakuščenka, kurio egzekucijos vaizdo įrašą paskelbė rusų okupantai, nebuvo pasidavęs Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje karo metu veikia projektas „Noriu gyventi“, padedantis gyventi norintiems užpuolikams pasiduoti. Ukraina garantuoja Ženevos konvencijų laikymąsi ir saugo belaisvius. Tačiau Rusija teigia, kad „Wagner“ gaudo pasidavusius karius, o vėliau jiems gali būti vykdomos egzekucijos. Kaip Dmitrijaus Jakuščenkos atveju.

Engelso miesto kolonijoje, Saratovo srityje, Dmitrijus Jakuščenka turėjo kalėti 19 metų, bet buvo užverbuotas į „Wagner“. Kartu su kitais samdiniais jis atvyko į Ukrainą, netoli Bachmuto. Neseniai buvo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame Jakuščenka nužudomas kūju. Tokia Rusijos kultūros apraiška sukėlė nemenką pasipiktinimą ir gandus, kad Jakuščenka buvo pasidavęs pagal „Noriu gyventi“ programą.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5923 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Tai nėra tiesa. Ukrainos kariai sučiupo Jakuščenką 2022 metų lapkritį. Jau 2022 metų gruodžio 1 dieną jis buvo perduotas Rusijos Gynybos ministerijos atstovams karo belaisvių apsikeitimo metu. Joks Rusijos karo belaisvis, savo noru pasidavęs pagal programą „Noriu gyventi“, nebuvo ir nebus keičiamas be jo savanoriško sutikimo. Tuo tarpu tie, kurie yra tiesiog sučiumpami mūšio lauke, patenka į mainų fondą, kuris Ukrainai padeda išlaisvinti Rusijos laikomus karius.

 

Tokiais veiksmais „Wagner“ bando parodyti, kad pasiduoti neverta. Buvo netgi skleidžiami gandai, kad kai kurie pasidavę „Wagner“ kovotojai sugaunami Kyjive ir tada yra grąžinami į kitą fronto pusę. Jakuščenka buvo perduotas ne „Wagner“, o Rusijos Gynybos ministerijai ir ji buvo atsakinga už jo likimą.

(38)
(1)
(37)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: