[Žinios trumpai] Tai katastrofa: JAV žvalgyba skelbia, kas nutiko su Rusijos profesionalia kariuomene  ()

Per beveik metus trukusį karą Rusija faktiškai neteko savo profesionalios kariuomenės. JAV žvalgyba atskleidė, kad 2022 m. vasario 24 d. Ukrainos pasienyje sutelktos 150 tūkst. vyrų Rusijos kariuomenės pajėgos jau beveik visiškai sunaikintos. Beveik visi jie žuvo arba buvo sunkiai sužeisti. Katastrofiški rusų nuostoliai privertė Putiną suburti naują kariuomenę, kuri yra daug prasčiau ginkluota ir apmokyta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po metų, kai rusai neteko profesionalios kariuomenės, V. Putinas buvo priverstas sutelkti mobilizuotą paprastų rusų potencialą. 2023 m. vasario viduryje Rusijos pajėgų skaičius Ukrainos teritorijoje viršijo 300 000.

Apie tai rašo įtakingas amerikiečių leidinys Foreign Policy, cituodamas Ukrainos ir Vakarų pareigūnus.

Po mobilizacijos papildymo, nors ir prastai apmokyta ir prastai aprūpinta, kariuomenė jau dabar yra beveik dvigubai didesnė už tą, kurią Kremlius buvo surinkęs invazijai praėjusių metų vasarį.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5966 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Be to, šią 300 000 kariuomenę Rusijos generolai „renka“ pagal Antrojo pasaulinio karo vadovėlius: nuteistieji, mobilizuoti ir surinkti iš kolonijų, siunčiami į „žmonių bangų atakas“, apšaudant Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

 

Tuo pat metu Rusijos karių nuostoliai yra milžiniški. Raudonosios armijos 1940-ųjų taktika, kai priešas tiesiog apmėtomas lavonais, nors ir nėra pati pažangiausia, tačiau veiksminga, ir Ukrainos kariuomenei taip pat tenka patirti nuostolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(4)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: