„Kas tu toks? Mes tave jau palaidojome“ – atskleista, kaip Prigožinas nuo Kremliaus slepia baisią tiesą apie „Wagner“  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas gudriai slepia tikrąjį žuvusių ir paimtų į nelaisvę kalinių, kuriuos užverbavo, skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ užverbuotų nuteistųjų, žuvusių fronte ar paimtų į nelaisvę, nustatyti neįmanoma. „Wagner“ griebiasi įvairiausių gudrybių, kad paslėptų šiuos duomenis net nuo Kremliaus.

Tokią informaciją interviu „Donbass Realii“ išsakė žinoma Rusijos žmogaus teisių aktyvistė, organizacijos „Sėdinti Rusija“, sprendžiančios kalinių teisių Rusijos Federacijoje klausimus, vadovė Olga Romanova.

„Sėdinti Rusija“ skaičiuoja, kad „Wagner“ iš Rusijos kalėjimų užverbavo apie 50 tūkstančių kalinių karui prieš Ukrainą. Iš jų maždaug 85–90 % jau buvo nužudyti. Tai yra preliminarūs skaičiai. „Wagner“ visais įmanomais būdais slepia savo nuostolių mastą.

„Prigožinas pradėjo sukčiauti ne tik su statistika, bet ir su pačiais kaliniais. Žinome, kad šeimos laidoja cinkuotus karstus, gauna ordinus, medalius, 5 mln. rublių. O žmogus yra Ukrainos nelaisvėje ir skambina namo. Šeima reaguoja taip: „Kas tu toks? Gavome 5 milijonus rublių, mes tave jau palaidojome. Mes tavęs nepažįstame“, – sakė Romanova.

Be to, pasak Romanovos, „Wagner“ bando savo likviduotų samdinių kūnus įvardinti kaip Ukrainos nuostolius.

„Yra ir kita gudrybė, apie kurią mes taip pat žinome. Labai keista. Ant žuvusių „vagneriečių“ mūšio lauke traukimosi metu jie užriša geltonai juodą juostelę. Nufilmuoja lavonus kaip žuvusius Ukrainos karius. Kad tik nuslėptų nuostolius... Vyksta absoliučiai visiškas tiek skaičių, tiek statistikos, gyvų ir mirusių žmonių pakeitimas“, – pareiškė Rusijos žmogaus teisių aktyvistė.

 

Anot jos, „Wagner“ lyderis imasi tokių gudrybių, kad nuslėptų savo milžiniškus nuostolius, visų pirma, nuo Kremliaus.

Anksčiau Romanova sakė, kad nuo vasario 1 dienos „Wagner“ buvo uždrausta patekti į Rusijos kalėjimus, kad galėtų užverbuoti naują „patrankų mėsos“ partiją. Ji sakė, kad grupuotė netrukus nustos dalyvauti kare prieš Ukrainą, kai tik užbaigs anksčiau užverbuotų nuteistųjų likučius Bachmuto kryptimi. Po to „Wagner“ greičiausiai grįš į Afriką, kur ir toliau propaguos Kremliaus elito interesus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(5)
(79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: