Elonas Muskas kalbėjosi su JAV vyriausybe apie „Starlink“ naudojimą Ukrainoje  ()

Tapo žinoma, kad bendrovė tariamai apribojo Ukrainos kariškių prieigą prie „Starlink“ palydovinio ryšio, kad jie negalėtų valdyti dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas sakė, kad JAV vyriausybė vedė derybas su Elonu Musku dėl „Starlink“ palydovinio interneto naudojimo Ukrainoje, rašo „Reuters“.

Žurnalistų paklaustas, ar Jungtinės Valstijos paprašė Elono Musko neriboti Ukrainos kariuomenei „Starlink“ pajėgumų naudojimo, A. Blinkenas atsakė: „Na, aš negaliu pasidalinti jokiomis mūsų pokalbio detalėmis, išskyrus tai, kad pokalbis buvo“.

Dieną anksčiau „SpaceX“ prezidentė Gwynne Shotwell sakė, kad bendrovė apribojo Ukrainos kariškių prieigą prie „Starlink“ palydovinio ryšio, kad jie negalėtų valdyti bepiločius orlaivius.

Ji paaiškino, jog bendrovė nenori, kad Ukrainos kariuomenė puolamiesiems smūgiams naudotų „SpaceX“ technologiją. Sutartyje tariamai numatyti tik humanitariniai įrangos naudojimo tikslai.

Pats Elonas Muskas apribojimų įvedimą aiškino baime, kad konfliktas gali peraugti į Trečiąjį pasaulinį karą.

Šiuo metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos priešakinėse linijose naudoja palydovinio ryšio terminalus. Neseniai kariuomenė patvirtino reguliarius tinklo nutrūkimus. Pats E. Muskas, anot žiniasklaidos pranešimų, uždraudė naudoti „Starlink“ per Krymo deokupaciją.

 

Rugsėjo mėnesį „SpaceX“ paprašė Pentagono finansuoti būsimą terminalų veiklą Ukrainoje. Pats milijardierius, aiškindamas šį kreipimąsi, pažymėjo, jog turi leisti savo pinigus ne tik nenutrūkstamam ryšiui užtikrinti, bet ir kibernetinei apsaugai nuo Rusijos įsilaužėlių, kurie nuolat bando įsilaužti į sistemą.

Anksčiau Elonas Muskas prisipažino, kad labai bijojo konflikto eskalavimo, dėl kurio Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą ir kiltų III pasaulinis karas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(16)
(-11)

Komentarai ()