Rusija Ukrainos teritorijoje pradeda taikyti nestandartinius oro atakų metodus – skelbiama, kokie jie  ()

Rusai pradėjo slėpti raketas upių vagose, kad pakeliui į taikinį jos galėtų skristi kuo žemiau ir išvengtų Ukrainos oro gynybos sistemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo taikyti nestandartinius oro smūgių metodus Ukrainos teritorijoje, teigia Ukrainos oro pajėgų vadovybės pranešėjas Jurijus Ignatas. Pavyzdžiui, rusai pradėjo naktines raketų atakas.

„Priešas pradėjo naudoti nestandartinius smogimo būdus. Jis pradėjo naudoti ir naktinius smūgius, naktį atakuoja raketoms. Anksčiau tik „Shahed“ dronai atskrisdavo naktį, o ryte su didžiulius smūgius jau suduodavo įvairių rūšių raketos“, – sakė jis.

Pasak Ignato, rusų okupantai, norėdami apeiti oro gynybos sistemas, ėmė slėpti raketas upių vagose. „Jie naudoja ir Dniestro upę, ir Pietų Bugą, kad raketa pakeliui į taikinį būtų kuo žemiau prispausta prie žemės. Ir tokiu būdu jiems kažkaip pavyksta apeiti oro gynybos sistemas, kurios gali naikinti raketas“, – sakė Ukrainos oro pajėgų atstovas.

 

Rusai taip pat pradėjo leisti raketas dažniau, bet daug mažesniais kiekiais. Ignatas pažymėjo, kad dėl to artimiausiomis dienomis verta būti budresniems.

(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: