Pradingo Rusijos „Tigrai“ ir „Taifūnai“: skelbiama apie dideles permainas fronto linijoje  ()

Rusai jau pradėjo naudoti pasenusią techniką mūšio lauke. Be to, jų atakos dabar yra labiau koncentruotos, neišplėstos per visą fronto liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas Serhijus Čerevatijus pranešė: „Deja, jie dar turi kuo kovoti, tačiau šių ginklų kokybė skiriasi nuo tų, kuriais jie pradėjo konfliktą. Kai jie įsiveržė, jie net sugebėjo sukaupti tam tikrą ginklų atsargą“, – sakė Čerevatijus.

Jis pažymėjo, kad kalbama apie šarvuočius BTR-82, kuriuose vietoj kulkosvaidžio yra patranka, apie modernizuotus tankus T-72 ir T-90 - anksčiau jų fronte buvo daugiau. Naudotos įvairios šarvuotos mašinos, tokios kaip „Tigr“ ir „Taifūn“ - šie modernesni šarvuočiai, atrodo, dingo.

„Šiuo metu taip nėra. Matome, kad mūšio lauke jau pasirodė net BMP-1, kurių eksploatacija buvo nutraukta. Atsiranda tankai T-62, kurie taip pat jau seniai nenaudojami arba yra ilgalaikio saugojimo bazėse“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas.

 

Anot jo, rusai dar turi pakankamai amunicijos, tačiau „nebegali sau leisti tokios prabangos“ kaip vasarą, kai nuolat apšaudydavo ukrainiečių pozicijas visoje fronto linijoje. Šiuo metu okupantai jau koncentruoja ugnį į atskirus taškus.

Čerevatijus pabrėžė, kad pagrindinės Rusijos puolimo kryptys išlieka Bachmutas ir Limanas. Ten rusai, nepaisydami nuostolių, stengiasi pasiekti „bent kokį pranašumą“.

(82)
(2)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: