Stoltenbergas skelbia rimtą pavojų: „Pamirškit apie taiką, Putinas jau planuoja naują karą“  (1)

NATO daro prielaidą, kad V. Putinas ruošiasi arba dideliam pavasario puolimui, arba karui, kuriam renka daug karių ir ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pripažino, kad karinis aljansas nemato Kremliaus noro nutraukti karą ženklų. V. Putinas „nepakeitė savo ambicijų“ ir greičiausiai planuoja kitą karą, rašo CNN.

„Šiuo metu niekas negali tiksliai prognozuoti, kada ir kaip baigsis karinis konfliktas Ukrainoje. Tačiau 100% tikrumu galime teigti, kad Rusijos Federacijos prezidentas nepakeitė savo agresyvių planų. Jis neplanuoja taikos. Jis planuoja naują karą“, - sakė J. Stoltenbergas.

Anot jo, Rusijos okupantai ruošia naujus išpuolius Bachmuto srityje, Donbase. Tačiau dėl prastos techninės įrangos Kremlius bandys „sutriuškinti“ Ukrainos ginkluotąsias pajėgas karių jėga. Tokia taktika buvo naudojama Pirmojo pasaulinio karo metais, ir panašu, kad karinio vadovavimo lygis Rusijos Federacijoje per pastarąjį šimtmetį nepasikeitė.

 

„Ar tai didelis pavasarinis puolimas, ar tik tam tikra įžanga į jį, sunku pasakyti. Tačiau jie sutraukia vis daugiau karių, vis daugiau ginklų“, – komentavo jis. J. Stoltenbergas taip pat priminė savo partneriams, kad Ukrainos teritorinio vientisumo atkūrimas ir karo pabaiga priklauso nuo Vakarų karinės pagalbos Kyjivui.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(10)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)