Prancūzija pristatė karo pabaisą „Jaguar“ - ginkluotas net 40 mm pabūklu (Video)  ()

„Jaguare“ sumontuota 40 mm automatinis pabūklas ir „Akeron“ prieštankinė sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtiniuose Arabų Emyratuose kasmetinėje ginklų parodoje IDEX 2023 prancūzų kompanija „Nexter“ pristatė šarvuotą kovos mašiną „Jaguar“. Tai praneša „Army Recognition“.

„Jaguar“ yra naujos kartos šarvuotos kovos mašinos, kurias sukūrė „Nexter Systems“, „Renault Trucks“ ir „Thales“. Mašina skirta pakeisti senus AMX-10RC, ERC-90 ir VAB, kurie naudojami Prancūzijos kariuomenėje.

Prancūzija jau gavo 38 „Jaguar“ pagal 2019–2025 m. gynybos užsakymą. Be to, Belgijos kariuomenė taip pat užsisakė naują ginklą – pirmųjų „Jaguar“ pristatymų tikimasi iki 2025 m.

 

Šarvuotoje kovos mašinoje sumontuota 40 mm automatinis pabūklas ir prieštankinė valdoma raketa „Akeron“. Pastebimas bruožas yra galimybė šaudyti CTA teleskopiniais šoviniais. Tai lengvesni sviediniai, kurių charakteristikos yra tokios pat kaip ir įprastiniai šoviniai.

 

Mašinos jėgainė – 500 arklio galių variklis, leidžiantis išvystyti iki 90 km/val. greitį.

„Jaguar“ apsauga atitinka STANAG 4569 Level 4 klasės standartą – apsauga nuo 14,5 mm šovinių, 155 mm artilerijos šovinių skeveldros 30 metrų atstumu ir apsauga nuo 10 kilogramų sprogstamųjų medžiagų sprogimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()