Atskleistas ypač slaptas JAV planas AMASS: Kinijos laukia tikras košmaras  ()

Žurnalistai išnagrinėjo Pentagono konkurso dokumentus ir išsiaiškino, kad Jungtinės Valstijos slapta kuria bepiločių orlaivių armiją, kuri duotų galingą atkirtį Kinijai atakos prieš Taivaną atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slaptas projektas, vadinamas AMASS, kurio detales išsiaiškino žurnalistai, yra skirtas priešo oro gynybos slopinimui pasitelkiant bepiločių orlaivių armiją, rašo „Asia Times“. Tai bus įgyvendinta, jei Kinija nuspręs vykdyti karinę agresiją prieš Taivaną.

Leidinio žurnalistų teigimu, Rusijos agresija prieš Ukrainą ir aktyvus abiejų pusių UAV naudojimas tiek gynybai, tiek atakoms fronte buvo pasaulinio bepiločių orlaivių naudojimo kariniais tikslais priežastis. Jungtinės Valstijos atliko daugybę skirtingų aspektų ir skirtingų sąlygų karo modeliavimo variantų ir įsitikino, kad dronai šiuolaikiniame pasaulyje yra vienas iš lemiamų veiksnių mūšio lauke.

Neseniai JAV Gynybos departamentas pradėjo siauro profilio projektą, pavadintą „Autonomous Multi-Domain Adaptive Drone Swarms“ (AMASS), kurio tikslas - sukurti ištisas atakos dronų armijas, įskaitant dronus-kamikadzes, kurie prireikus puls priešą jūroje ir sausumoje, siekiant sunaikinti jo oro gynybą.

 

Techninė plano ypatybė yra ta, kad tūkstančiai dronų spiečių bus valdomi iš vieno centro arba iš kelių centrų, siekiant bendros atakos iš skirtingų krypčių. Taip „sulaužoma“ priešo oro gynybos sistema, sunaikinama artilerijos įranga ir raketų paleidimo įrengimai.

Ir nors projekto detalės yra griežtai įslaptintos, JAV kariuomenei skirtų prekių analizė aiškiai rodo, kad šia kryptimi yra aktyviai dirbama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(4)
(79)

Komentarai ()