„Situacija žiauriai apgailėtina, šis faktas kruopščiai slepiamas – net Prigožinas nežino, kas Rusijoje vyksta iš tikrųjų“ (Foto)  (2)

„Faktas kruopščiai slepiamas“ – Z kanalas atskleidė tiesą apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų problemą su amunicija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-23 „Situacija žiauriai apgailėtina, šis faktas kruopščiai slepiamas – net Prigožinas nežino, kas Rusijoje vyksta iš tikrųjų“ (Foto)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministerija nutraukė amunicijos tiekimą „Wagner“ ne tik dėl konflikto su grupuotės vadu Jevgenijumi Prigožinu. Tiesą sakant, „antrojoje pasaulio armijoje“ labai trūksta amunicijos. Visi okupacinės grupės padaliniai gauna mažiau sviedinių.

Tai paskelbė Rusijos propagandinis Z kanalas „ВЧК-ОГПУ“, praneša Dialog.UA.

„Prigožinas pareiškė, kad Gynybos ministerijos sandėliuose yra pakankamai šaudmenų, tačiau jis neturi informacijos. Situacija su amunicija yra itin apgailėtina, tačiau šis faktas kruopščiai slepiamas“, – rašė šaltinis.

Jis paviešino šią informaciją patvirtinančius dokumentus ir nuotraukas. Šaltinis parodė visiškai surūdijusių sviedinių, kuriuos Gynybos ministerija siunčia į frontą, nuotrauką. Šaudmenys tiesiogine prasme trupa rankose ir yra visiškai netinkami naudoti.

Rusijos sovietinių sviedinių atsargų užteko tik aktyviems karo veiksmams. Žinoma, kad pirmajame karo etape agresorius per dieną panaudodavo apie 60 000 artilerijos sviedinių, tačiau šiandien šis skaičius sumažėjo iki 20 000. Nors vis dar daug - bet net 3 kartus mažiau nei intensyvaus karo pradžioje.

 

Svarbu pažymėti, kad konfliktas tarp Rusijos Federacijos gynybos ministerijos ir Prigožino pasiekė naują lygį. „Wagner“ vadovas apkaltino karinę vadovybę sunaikinus jo grupę dėl sumažėjusio sviedinių tiekimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(174)
(1)
(173)

Komentarai (2)