Galinga žinia: Ukrainos žvalgybos vadovas Budanovas pasirengęs padėti Šoigu ir Prigožinui  ()

Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas teigia, kad konfliktas tarp Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu ir teroristinės grupuotės „Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino yra Ukrainos rankose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai Budanovas kalbėjo interviu „Ukrainska Pravda“. Anot jo, konfliktas tarp Šoigu ir Prigožino Ukrainai bet kokiu atveju yra naudingas. „Kuo daugiau ginčų ir rimtų konfliktų bus jų sistemoje, tuo greičiau ateis mūsų pergalė“, – sakė Budanovas.

Jis pažymėjo, kad yra pasirengęs padėti Prigožinui ir Šoigu, kad tik jie sunaikintų vienas kitą.

Žvalgybos vadovas taip pat teigė, kad generolo Sergejaus Surovikino pašalinimas iš karo prieš Ukrainą vado pareigų buvo Rusijos generalinio štabo vado Valerijaus Gerasimovo intrigų rezultatas - jis įteigė, kad būtent Surovikinas kaltas dėl visų užpuolikų nesėkmių.

„Jie nupiešė paveikslą, kad Chersonas buvo prarastas tik dėl Surovikino. Tik Surovikinas kaltas dėl baisių Rusijos Federacijos pralaimėjimų. Vien dėl jo kariuomenėje kilo narkomanijos ir alkoholizmo problemos“, - juokėsi Budanovas.

 

Budanovas mano, kad vienintelis dalykas, kuris buvo teisingai numestas ant Surovikino reputacijos, buvo nenormalus raketų iššvaistymas ir jų atsargų sumažinimas beveik iki nulio. Taip Gerasimovas atgavo aukščiausią ir svarbiausią poziciją Rusijos karinėje vadovybėje.

(89)
(2)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: