„Tai labai svarbus įvykis kariuomenei“. Šalia Lietuvos atsiras net 1000 monstrinių „Barsukų“ - ką sugeba šie žvėrys? (Video)  ()

Lenkijos pėstininkų kovos mašinos turi pakeisti sovietinę BMP-1. Naujosios mašinos bus ginkluotos 30 mm „Bushmaster“ patranka ir dviem „Spike-LR“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos kariuomenė planuoja pasirašyti sutartį su „Huta Stalowa Wola“ dėl iki 1000 pėstininkų kovos mašinų „Borsuk“ (lenkiškai barsukas) pirkimo. Tai pranešė „PolskieRadio 24“.

Gynybos ministerija pasirašys sutartį su Lenkijos gamintoju dėl sovietinio BMP-1 pakeitimo. Anot žiniasklaidos, kalbama apie 1000 „Borsuk“ pirkimą sausumos pajėgoms. „Borsuk“ šiuo metu bandomas Lenkijos kariuomenėje.

„Tai labai svarbi sutartis Lenkijos karinei pramonei ir Lenkijos kariuomenei“, – sakė Gynybos ministerijos vadovo pavaduotojas Wojciechas Skurkiewiczius.

 

Lenkiškoje mašinoje sumontuotas 30 mm automatinis pabūklas su nuotolinio valdymo pultu. Mašinos įgulą sudaro trys žmonės: vadas, ginklininkas ir vairuotojas. Pėstininkų kovos mašina skirta 6 kariams gabenti į paskyrimo vietą.

 

Pagrindinės „Borsuk“ savybės:

  • maksimalus greitis – 65 km/val. užmiestyje ir iki 8 km/val. vandenyje;
  • masė - 28 tonos;
  • ginkluotė – 30 mm „Bushmaster“ Mk.44S pabūklas, 7,62 mm kulkosvaidis ir 2 „Spike-LR“ ATGM paleidimo įrenginiai.

Pažymima, kad „Borsuk“ turi galimybę kovoti su pėstininkais, šarvuočiais, oro taikiniais ir kitais objektais. Mašina gali dirbti bet kuriuo paros metu ir bet kokiu oru.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(1)
(50)

Komentarai ()