Artėja žiaurus „Terminatorių“ karas: Kinija pristatė kovinį monstrą VU-T10 - kas tai per ginklas? (Foto, Video)  ()

Mašina aprūpinta elektros varikliu ir įsibėgėja iki 60 km/val. Ją galima valdyti iki 15 km atstumu, tačiau tam reikia papildomo ryšio roboto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IDEX 2023 parodoje Abu Dabyje (JAE) Kinija pristatė naujausią „China North Industries Group Corporation Limited“ (NORINCO) antžeminį droną VU-T10.

11 tonų sveriantis VU-T10 turi vikšrinę platformą ir nuotoliniu būdu valdomą bokštelį. Jame yra 30 mm patranka ir 7,62 mm kulkosvaidis, taip pat keli elektra valdomi stovai, šaudantys dūminėmis granatomis. Be to, VU-T10 gali būti aprūpintas NORINCO „Red Arrow 12“ valdoma prieštankine sistema.

Kūrėjai teigia, kad elektros variklis leidžia robotui įsibėgėti iki 60 km/val. ant asfalto. Akumuliatoriaus įkrovos užtenka keturioms darbo valandoms. Įrengtos dvi stabilizavimo stebėjimo sistemos: viena ant stogo, kad būtų galima matyti 360 laipsnių vaizdą, o antroji – šalia pagrindinio 30 mm pabūklo.

Ryšio nuotolis su antžeminio valdymo stotimi yra iki 10 km ir gali būti pratęstas dar 5 km naudojant antžeminį ryšio robotą. VU-T10 galima valdyti ir nuotolinio valdymo pulteliu, tačiau šiuo atveju atstumas ribojamas iki 800 m.

NORINCO teigia, kad VU-T10 yra tinkamas žvalgybos, patruliavimo ir smogimo misijoms. Mašina gali viena atlikti kovines misijas. Nežinia, ar šią sistemą užsakė, ir ar ją dislokavo Kinijos kariuomenė.

 

Robotas VU-T10 pirmą kartą buvo parodytas praėjusių metų lapkritį „Airshow China 2022“ parodoje Zhugai mieste. Remiantis gamintojų informacija, jame įrengti termoviziniai taikikliai su visapusišku matomumu, taip pat vaizdo kameros šonuose, kurios padidina matymo lauką. Nuotolinį valdymą užtikrina terminalas su dviem antenomis.

 

Analitikai VU-T10 lygina su rusiška kovine mašina „Uran-9“, tačiau kiniškas modelis pasižymi geresnėmis komunikacijomis ir situacijos suvokimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(14)
(-13)

Komentarai ()