[ŽT] Britų žvalgyba - mūšyje dėl Bachmuto Ukraina turi naują pranašumą  ()

Dabar išorinės aplinkybės mūšyje dėl Bachmuto padeda besiginančiai pusei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl atšilimo situacija fronte Ukrainoje tapo palankesnė besiginančiajai pusei – purvas trukdo judėti sunkiajai technikai. Tai savo kasdienėje ataskaitoje apie karą Ukrainoje praneša britų žvalgyba.

„Didėjanti temperatūra sudarė purvo sąlygas, ukrainiečių kalba žinomas kaip „bekelė“, o tai riboja judėjimą vietovėje. Pravažiavimo sunkumai dažniausiai sukuria karinį pranašumą besiginančioms pajėgoms“, - sakė britai.

Tikimasi, kad artimiausiomis savaitėmis temperatūra kils, susidarys daugiau purvo ir dar labiau apsunkins technikos pravažumą. Sunkiausi laikotarpiai šiuo atžvilgiu laukiami kovo pabaigoje.

„Tai papildomai apsunkins antžemines operacijas ir sumažins sunkesnių šarvuočių judėjimą bekele, ypač nelygiu reljefu Bachmuto srityje“, – teigia britų žvalgyba.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo teigimu, Bachmutas išlieka karščiausia Rusijos ir Ukrainos karo vieta. Priešas sutelkia savo pastangas tiek miesto mūšiams, tiek tolesniems bandymams jį apsupti.

 

Pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, Ukrainai svarbu apginti Bachmutą. Bet miesto „bet kokia kaina“ neišlaikysi.

„Kovosime tol, kol bus protinga“, – sakė prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: