Kuleba: kovo 1 d. Putinas patyrė jau penktą „didžiulį sutriuškinimą“ - kas vyksta?  ()

Kremliaus planas surengti energetikos griūtį Ukrainoje žlugo, pareiškė Dmitrijus Kuleba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 1 dieną Putinas patyrė labai rimtą pralaimėjimą Ukrainoje. Tai jau penktoji agresoriaus nesėkmė šiame dideliame kare, kurį Kremlius pradėjo 2022 metų vasarį. Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba.

„Ukraina nugalėjo žiemos terorą. Mes išgyvenome sunkiausią žiemą mūsų istorijoje... Rusijos Federacijai yra tik vienas patarimas: užsprinkite dujomis ir užsprinkite raketomis“, – rašė ministras. Jis patikslino, kad Ukrainai išlikti padėjo sąjungininkai ir partneriai. Kuleba atkreipė dėmesį į Europos atsparumą, kuri rado jėgų atsikratyti agresoriaus naftos ir dujų.

Užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad tai jau penkta didelė Rusijos Federacijos nesėkmė Ukrainoje per pastaruosius metus:

  • Pirmoji įvyko, kai priešo pajėgoms nepavyko sukelti paralyžiuojančios baimės Ukrainoje pirmosiomis karo minutėmis ir dienomis.
  • Antroji nesėkmė – Kremliaus žaibiško karo žlugimas, ištirpusios Kremliaus viltys per tris dienas okupuoti Kyjivą.
  • Trečiasis pralaimėjimas – civilizuoto pasaulio koalicija, kuri susivienijo prieš agresorių, pradėjo taikyti sankcijas ir padėti Ukrainai.
  • Ketvirta nesėkmė – Iziumo, Limano, Chersono ir kitų Ukrainos miestų bei kaimų praradimas per gynybos pajėgų kontrpuolimą.

 

Ir tai tik Ukrainos teritorijų išlaisvinimo pradžia. Ukrainos ginkluotosios pajėgos šį pavasarį rengia didelį kontrpuolimą. „Dar yra sunkus kelias iki galutinės pergalės, bet mes jau žinome, kaip laimėti“, – pareiškė Kuleba.

(66)
(0)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: