Rusijoje panika, skubiai informuotas Putinas: „Ukrainos diversantai įsiveržė į Rusijos Briansko sritį ir paėmė įkaitus“ (Video)  ()

Remiantis rusiškomis žiniasklaidos priemonių pranešimais, „Ukrainos diversantai“ įsiveržė į Rusijos Briansko sritį ir paėmė įkaitais mažiausiai šešis žmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomo leidinio „Meduza“ duomenimis, ukrainiečių grupuotę sudarė iki 50 žmonių, kurie dalyvavo ginkluotose kovose su Rusijos kariais. Valstybinė naujienų agentūra „Tass“ praneša apie „žuvusius ir sužeistus“.

Briansko gubernatorius Aleksandras Bogomazas sakė, kad diversantai įžengė į Klimovskio rajoną ir apšaudė automobilį Liubechanės kaime.

„Diversantai apšaudė važiuojantį automobilį. Dėl apšaudymo žuvo vienas gyventojas, buvo sužeistas 10 metų vaikas“, – „Telegram“ rašė Bogomazas ir pridūrė, kad vaikas gydomas ligoninėje.

Prokremliškas „Baza and Mash“ pranešė, kad grupuotė paėmė įkaitais kelis žmones Sušanio kaime.

„Imamasi priemonių sunaikinti ginkluotus Ukrainos nacionalistus, pažeidusius valstybės sieną“, – sakoma FSB pranešime.

 

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad prezidentas Vladimiras Putinas reguliariai gauna informaciją apie situaciją Brianske, ypač iš FSB saugumo tarnybų vadovo Aleksandro Bortnikovo ir Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu. Putinas ketvirtadienį turėtų dalyvauti nuolatiniame Rusijos saugumo tarybos narių posėdyje.

 

Peskovas ataką apibūdino kaip teroro išpuolį.

Ukrainos atsakymas

Tačiau Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas apibūdino pranešimą kaip „klasikinę sąmoningą provokaciją“ ir kad Rusija nori „išgąsdinti savo žmones, kad pateisintų kitos šalies puolimą ir didėjantį skurdą po karo metų“.

„Partizaninis judėjimas RF tampa stipresnis ir agresyvesnis. Bijokite savo partizanų“, - pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(4)
(63)

Komentarai ()