Tokio žvėries dar nematėte! Parduodamas beprotiškas automobilis su didžiausiu pasaulyje varikliu (Foto, Video)  (1)

„Beast“ varomas didžiuliu 27 litrų „Rolls-Royce Merlin“ V12 varikliu paimtu iš „Spitfire“ naikintuvo. Bandymų metu automobilis išvystė 294 km/val.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukcione „Car and Classic“ JK buvo pateiktas unikalus automobilis – 1972 m. „The Beast“ (Padaras, Žvėris). Tai vienas ekstremaliausių automobilių istorijoje. Daugiau informacijos pateikiama aukciono namų svetainėje.

„The Beast“ yra britų mechaniko ir dizainerio Johno Doddo idėja. Jis nusprendė sukurti automobilį su „Rolls-Royce Merlin“ varikliu paimtu iš garsaus Antrojo pasaulinio karo „Supermarine Spitfire“ naikintuvo.

 

Šis didžiulis V12 variklis yra 27 litrų tūrio ir, remiantis įvairiais šaltiniais, išvysto nuo 750 iki 950 AG. Sukimo momentas yra 1030 Nm. Tokią galią suvaldo sustiprinta 3 greičių automatinė „General Motors“ greičių dėžė. Bandymų metu „The Beast“ išvystė 294 km/val., o tai buvo puikus 70-ųjų rezultatas.

 

„Rolls-Royce“ variklis sumontuotas ant plieninio rėmo, o korpusas pagamintas iš lengvo stiklo pluošto. Iš karto dėmesį patraukia aštuoni priekiniai žibintai.

Dėl didžiulio variklio milžiniško automobilio salonas yra gana ankštas. Vidaus apdailoje naudojama oda ir mediena. Automobilio rida – tik 17 200 km.

Iš viso buvo pastatyti tik du „The Beast“, ir tai yra antrasis modelio pavyzdys (pirmasis sudegė garaže). Parduoti automobilį nuspręsta po jo autoriaus mirties – pernai gruodį, eidamas 90-uosius metus amžiaus, Johnas Doddas mirė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai (1)