Bus dideli įvykiai: Ukraina kartu su JAV generolais parengė kontrpuolimo scenarijus  ()

JAV treniruoja Ukrainos ginkluotąsias pajėgas planuoti karo veiksmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos Vokietijoje rengia karo planavimo pratybas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams.

Tai kovo 3 d., remdamasis JAV pareigūnais, pranešė „Reuters“.

Pranešama, kad ši iniciatyva buvo pradėta kito karo etapo išvakarėse, pasigirdus naujienoms apie galimą didelį Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų puolimą ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą 2023 metais.

Mokymų tikslas – padėti Ukrainos kariuomenei ateityje priimti sprendimus mūšio lauke.

Pratybos vyksta JAV karinėje bazėje Vysbadene, Vakarų Vokietijoje. Ketvirtadienį, kovo 2 d., kariškius aplankė JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley.

Publikacijos autoriai pažymi, kad JAV pareigūnai neatskleidžia karo scenarijų, kuriuos rengia ginkluotosios pajėgos. Yra žinoma, kad mokymai apima protinius pratimus, skirtus situacijai įvertinti ir sprendimams priimti.

„Niekas ukrainiečiams nesako: eikite į kairę arba į dešinę, darykite tą ar aną. Tai nėra tarptautinės bendruomenės darbas. Svarbu sukurti struktūrą ir mechanizmą, kad ukrainiečiai galėtų mokytis patys, mokytis priklausomai nuo situacijos ar skirtingų scenarijų“, – aiškino Milley.

 

Generolas sakė tikintis ukrainiečių valia priešintis ir, kad galiausiai Ukraina taps visiškai laisva.

Pratybose taip pat dalyvavo JAV kariuomenės Europoje vadas Darryl Williams, kuris pažymėjo, kad Ukrainos kariuomenė yra „labai labai gera“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: