Į skerdyklą mestas beveik visas 3 kartus vadovybe besiskundęs „mobikų“ pulkas: kas vyksta?  ()

Karinė vadovybė mobilizuotuosius iš Irkutsko srities pasiuntė paskersti prie Avdijivkos, nes rusai reikalavo „teisybės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 28 d. mobilizuotieji iš Irkutsko srities buvo mesti į Avdijivkos šturmą, o jau kovo 3 dieną jų artimieji pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino beveik visą pulką. Kol kas žinoma tik apie du sužeistuosius, likusieji arba mirė, arba liko sužeisti mūšio lauke, arba dingo, rašo „Sibir.Realii“.

Neseniai mobilizuoti rezervistai tris kartus vaizdo įrašu kreipėsi į Rusijos prezidentą, skųsdamiesi, kad yra pavaldūs Donecko liaudies respublikos karininkams.

Vyrai taip pat skundėsi, kad buvo išsiųsti šturmuoti Ukrainos pozicijas dėl nepakankamo pasirengimo ir visiško karinės žvalgybos stokos. Jie tvirtino, kad buvo įspėti, kad bus sušaudyti, jei atsisakys vykdyti įsakymus.

 

Po antrojo kreipimosi Irkutsko srities gubernatorius Kobzevas asmeniškai savo „Telegram“ kanale pažadėjo artimiausiu metu juos perkelti į naują tarnybos vietą. Įrašas socialiniame tinkle datuotas vasario 26 d.

Irkutsko pareigūnai jau nuvyko į ORDO aiškintis situacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(0)
(77)

Komentarai ()