Iš SSRS griuvėsių kyla nauja super galinga jėga: „prasideda didžiulis geopolitinis proveržis“  ()

Julija Latynina mano, kad dabartinio karo rezultatas bus Ukrainos transformacija į ryškų geopolitinį žaidėją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus pradėtas karas Ukrainai bus didžiulis geopolitinis proveržis. Kyjivas taps žlugusios Rusijos imperijos paveldėtoju. Tokią nuomonę interviu išsakė žinoma Rusijos istorikė ir žurnalistė Julija Latynina.

„Ukrainos kariuomenė parodė didvyriškumo stebuklus. O Ukrainos žmonės parodė, kad yra pasiruošę kovoti už laisvę ir demokratiją, o Rusijos kariuomenė kovoja už vergiją, už rūmus Gelendžike“, – sakė Latynina.

Šios karinės avantiūros rezultatas bus Rusijos pralaimėjimas geopolitikoje, kurią Putinas taip mėgsta. Laimėjusi Ukraina, įsitikinusi Latynina, taps pagrindiniu regiono žaidėju ir pakeis Rusijos Federaciją.

„Dar prieš 3-5 metus Europoje visi kalbėjo, kad reikia derėtis su Rusija, o Ukraina yra kažkoks SSRS fragmentas... Dabar būtent Ukraina tampa regionine galia, tai Ukraina bus visateisiu tos imperijos paveldėtoju“, – sakė rusų žurnalistė.

Ji patikslino, kad Europai priklausanti Ukraina Maskvai liko tik todėl, kad ji taip pat buvo orientuota į Vakarus. Tačiau dabar Kremlius pakeitė savo trajektoriją, o šio sprendimo rezultatas – santykių su Kyjivu lūžis.

„Ukraina tapo organine carinės Rusijos dalimi kaip tik todėl, kad Rusija taip pat krypo į Vakarus. Putinas pasuko į akmens amžių, Ukraina liko Europa. Rusija per didelė, gyventojai per daug išsibarstę, transporto išlaidos per didelės, geografinė padėtis nėra pati geriausia. Šiuo metu Ukraina turi labai glaudžiai sujungtą kelių tinklą, gerą infrastruktūrą (Putinas negali visko sugriauti), kompaktišką ir išsilavinusią populiaciją, kuri yra labai karšta“, – sakė Latynina.

 

Vykstančių įvykių rezultatas, jos nuomone, bus Kyjivo stiprėjimas ir Maskvos susilpnėjimas.

(339)
(6)
(333)

Komentarai ()

Susijusios žymos: