Putinas kartoja savo klaidas: kas ne taip su naujuoju Rusijos puolimu?  ()

Nesėkminga Vladimiro Putino invazija į Ukrainą tęsiasi jau antrus metus. Pastarosiomis savaitėmis buvo daug fanfarų, kad V. Putinas pradeda naują didžiulį puolimą, siekdamas visiškai nusiaubti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario mėnesį Miuncheno saugumo konferencijos metu Vakarų lyderiai sulaikė kvapą, svarstydami, ar Kijevas turi išteklių atsilaikyti. Tačiau rusai jau įstrigo, o tankai sustojo. „24tv.ua“ cituoja „The Telegraph“ straipsnį apie Putino klaidas.

Putino strategija ir toliau yra neapgalvota

Pasiekimai, kurių tikėjosi rusai, dar nėra visiškai įgyvendinti. Vietoj to galima atsekti blogų strategijų ir klaidingų prielaidų, kurios buvo invazijos pradžioje, pasikartojimą.

V. Putino karinė strategija tebėra blogai apgalvota, ypač demonstruojant prastą orų supratimą. Pasirodo vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip rusų tankai bando prasiskinti kelią per purvą. Tikėtina, kad rusai neįgyvendino būtinų priemonių, užtikrinančių sėkmingą karinę operaciją atšalus orams, arba planuodami puolimą neatsižvelgė į šią ypatybę. „The Telegraph“ pažymi, kad tai jau antras kartas, kai Kremlius pakliūva į šią bėdą.

Rusija naudoja beprasmišką taktiką

Be to, naujajame puolime Rusija vis dar naudoja beprasmišką Pirmojo pasaulinio karo taktiką, kuri neveikia prieš gerai aprūpintą, apmokytą ir labai motyvuotą Ukrainos kariuomenę.

Rusų tankai, kurių prošvaisa maža, negali atlaikyti permainingų oro sąlygų. Vakarų tankai gali – „Challenger 2“ ir „Leopard 2“ turi daug didesnę prošvaisą, todėl yra efektyvesni.

„Galbūt V. Putinas dėjo visas viltis į karių moralės atkūrimą po ilgų naktų ir stingdančio šalčio mėnesių. Jei taip, tai buvo dar vienas klaidingas apskaičiavimas.

Ukrainos karių, kurie kovoja už savo šalies išlikimą savo teritorijoje, žinodami, kad artėja Vakarų tankai, moralė visada bus aukštesnė nei rusų, kurie spaudžiami išstumiami iš tranšėjų ir metami į mėsmalę su surūdijusiais ginklais, be apmokymų ir nepatyrusiais vadais.

 

Tokiomis sąlygomis jokia kariuomenė negali kariauti ir laimėti, ir jokios Putino kalbos nepakeis šios esminės dinamikos“, - teigiama pranešime.

Ar Rusija gali dominuoti danguje

Galbūt V. Putinas tikisi dominuoti ore, kai pavasariniai orai išvalys dangų. Tačiau Ukrainos pajėgoms taip pat bus lengviau numušti Rusijos orlaivius, ypač naudojant Vakarų raketų sistemas „Patriot“.

Be to, giedras dangus padės Vakarų žvalgybos priemonėms, perduodančioms svarbią informaciją Ukrainos pajėgoms, todėl jos galės smogti giliai už priešo linijų, naudodamos HIMARS. Tikimasi, kad bus smogta į daugiau Rusijos štabų ir logistikos centrų.

 

Be to, Kremliaus oro žvalgybos duomenų rinkimą neseniai sutrikdė šnipinėjimo lėktuvo A-50 apgadinimas.

Kaip rašo „The Telegraph“, V. Putinas galbūt yra arba labai susirūpinęs, arba prastai orientuotas. Šiame didžiajame puolime jis susiduria su ta pačia problema, kaip ir ankstesniame puolime. Jis arba sukryžiuos pirštus, tikėdamasis, kad Vakarai praras ryžtą, arba jo mobilizuoti vyrai žus veltui.

„Šį pavasarį ir vasarą mūšių laukuose dominuos Ukrainos kariai. Rusijos nesėkmės pasikartos. Kijevui bus siunčiami nauji ginklai, o ryžtas kovoti už savo laisvę augs. Kremlius karštligiškai ieškos galimybių pakeisti įvykių eigą – štai kodėl mes privalome saugotis cheminio ginklo“, - rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()