„Nenoriu liūdinti, bet yra didelė problema“. Atskleista, ką Kinija galvoja apie Rusiją  (4)

Nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Kinijos pozicija buvo labai dviprasmiška.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Faktas yra tas, kad kinai tikrai nenori Rusijos pralaimėjimo. Tuo pat metu Pekinas baiminasi, kad tiesioginė karinė pagalba bus laikoma priežastimi JAV ir kitų Vakarų šalių įvesti rimtas ekonomines sankcijas.

Tai „24 kanalui“ sakė karo ekspertas Jurijus Fiodorovas.

Pasak karo eksperto, Kinija gali ieškoti tam tikrų būdų, kaip padėti Rusijai. Kalbame apie Baltarusiją, Iraną ir kitas šalis. Tai visai įmanoma.

„Nesu tikras, ar kinai nori, kad Rusija laimėtų, bet jie tikrai nenori pralaimėjimo. Tai faktas, nieko negalima padaryti. Kinijos padėtis toli gražu nėra pati palankiausia šiame kare. Nenoriu liūdinti, bet reikia žiūrėti į dalykus tokius, kokie jie yra“, – apibendrino Fiodorovas.

Kinija pristatė savo „taikos planą“. Tačiau tai tik pozicija, o ne tikri žingsniai. Kaip pažymi politologas Tarasas Semeniukas, Kinija nori tapti autoritarinio pasaulio „ikona“.

Semeniukas mano, kad „taikos planas“ aiškiai parodo, kaip Kinija mato ją supantį pasaulį. Jei Pekinas tikrai norėtų baigti karą, jis būtų įvardijęs aiškius veiksmus, kurių reikia imtis, kad karas būtų baigtas.

 

„Ši politika yra iškreiptų veidrodžių politika. Man atrodo, kad Kinija gali daugiau, nei tik pateikti kažkokias bendras sampratas apie tai, kas vyksta visame pasaulyje“, – kalbėjo politologas.

Taip pat šioje Kinijos pozicijoje nėra aiškaus apibrėžimo, kas yra agresorius, o kas auka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(24)
(-10)

Komentarai (4)