Ukraina mūšio lauke galės daryti neįtikėtinus dalykus: JK bendrovė žada revoliuciją su 3D spausdintuvu  ()

Technologija, reikalinga karinės įrangos dalims spausdinti, jau egzistuoja. Apie tai, kad britų kariuomenė naudos 3D spausdintuvu atspausdintas šarvuotų transporto priemonių dalis, siekdama užtikrinti didelių atsargų poreikį, pranešė telegraph.co.uk. Didžiosios Britanijos gynybos bendrovė „Babcock“ teigia, kad ji galėtų padėti ir kare Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį mėnesį bendrovė pirmą kartą pažymėjo, kad jos adityviosios gamybos įranga atspausdino metalines britų kariuomenės šarvuočių dalis, rašo technology.org.

Pasak telegraph.co.uk, Didžiosios Britanijos kariuomenė pirmą kartą šarvuotosioms transporto priemonėms remontuoti ketina naudoti trimačiu būdu atspausdintas metalines detales, o tai gali pailginti daugelio pajėgų įrangos eksploatavimo laiką.

Bendrovės sausumos padalinio generalinis direktorius Tomas Newmanas prognozuoja, kad tokiu pat principu naudodamiesi kariai netrukus galės gaminti dalis savo ginklams ir tankams taisyti beveik tiesiogiai mūšio lauke.

Specializuotas 3D spausdintuvas yra vienintelis įrankis, reikalingas tokiai nestandartinei gamybai vykdyti. Bendrovė jau kuria nešiojamus įrenginius, kurie galėtų būti naudojami fronte.

Bendrovės generalinis direktorius paaiškino, kad technologija veikia sudedant plonus plieno sluoksnius į reikiamos formos sluoksnį. Pasak jo, šis principas galėtų išspręsti pagrindines logistikos problemas.

„Beveik viską, ką galima laikyti rankoje ar paimti į rankas, būtų galima atspausdinti su tikrai smulkiomis detalėmis. Jau esame pagaminę detalių, sveriančių iki 20 kg, taip pat tikrai sudėtingų formų detalių. Nėra jokios priežasties, dėl kurios šios technologijos nebūtų galima naudoti įvairiems šarvuotiems automobiliams“, – savo komentare aiškino T.Newmanas.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad „Babcock“ technologija galėtų padėti ir Ukrainos kariams. Bendrovė bendradarbiauja su Didžiosios Britanijos vyriausybe ir nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios rengia mokymus bei teikia įrangą Ukrainos kariams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()