„Situacija fronte nenuspėjama“: kas gali sutrukdyti Ukrainos kontrpuolimui?  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošiasi kontrpuolimui ir rusų okupuotų teritorijų išvadavimui. Tačiau situacija fronte yra labai nenuspėjama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pasakojo Informacinio pasipriešinimo grupės karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko. ISW analitikų teigimu, Ukraina gali surengti ataką Zaporižės regione. Tačiau, pasak Kovalenko, ne viskas priklauso nuo Kyjivo planų.

Neatmetama galimybė, kad tam tikri veiksniai gali pakeisti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo planus. Kovalenko pabrėžė, kad Ukraina nuosekliai ir sistemingai gauna karinę pagalbą iš Vakarų, bet rusų okupantai gali pradėti puolimą pirmieji. „Nors esame tam pasiruošę ir mums tai net šiek tiek naudinga. Kai priešo daliniai bus išrikiuoti puolimo rikiuotėje, juos sunaikinti bus daug lengviau“, – pažymėjo karo stebėtojas.

Jis pridūrė, kad iš tikrųjų karo zonoje viskas vyksta labai nenuspėjamai.

„Kai rusai bėga iš tam tikros vietos, jie tai daro per prievartą, nes yra nuolat spaudžiami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Mūsų artilerija nuolat juos naikina, ten veikia mūsų kariai. Užpuolikai priversti palikti savo pozicijas“, – sakė Kovalenko.

 

Karo stebėtojas pridūrė, kad, rusų įsibrovėliai gali padaryti dar vieną „geros valios gestą“ kairiajame Chersono srities krante.

(34)
(1)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: