Aukščiausia pasaulyje – skandalinga naujoji Jeffo Bezoso superjachta paliko laivų statyklą: įranga gniaužia kvapą (Foto, Video)  ()

Jachta naujajam savininkui bus perduota per artimiausius du mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po penkerių milijardieriaus Jeffo Bezoso superjachtos statybos metų 500 milijonų dolerių kainuojantis laivas ruošiasi į savo pirmąją kelionę. Jis bus pristatytas savininkui per du mėnesius, praneša „Daily Mail“.

Jachta, kurią „Amazon“ įkūrėjas užsakė dar 2018 metais, pretenduoja tapti aukščiausia pasaulyje, nes jos ilgis siekia 127 metrus, o trigubų stiebų aukštis – net 70 metrų. Anksčiau žinoma kaip Y721 arba „Project 721“, jachta dabar vadinasi Koru, maorių kalba tai reiškia „nauja pradžia“.

Laivą pastatė Nyderlandų laivų statykla „Oceanco“, kuri jau 30 metų specializuojasi nestandartinių didelių iki 160 metrų jachtų kūrime. Čia taip pat buvo pastatyta garsioji „Black Pearl“ – viena aukščiausių ir inovatyviausių jachtų.

 

Dar prieš baigiant statybas Bezoso jachta atsidūrė didžiulio skandalo centre. Laivas iškilo taip aukštai, kad negalėjo tilpti pro 95 metų senumo Koningshaven tiltu. Bezosas paprašė Roterdamo valdžios išardyti tiltą, o tada pažadėjo sumokėti už jo atstatymą, tačiau šis prašymas buvo atmestas, nepaisant pasiūlyto dosnaus užmokesčio. Tuomet miesto gyventojai pažadėjo jachtą užmėtyti kiaušiniais, jei ji praplauks po tiltu.

 

 

Po nesėkmės Bezosas pakoregavo savo lūkesčius. „Oceanco“ diskretiškai nutempė didžiulę jachtą į kitą laivų statyklą, kur buvo pritvirtinti jos stiebai.

Koru superjachta turi tris didžiulius stiebus, kurių dėka ji juda dėl burių kinetinės energijos. Ši itin pažangi ir aplinką tausojanti technologija reiškia, kad bures gali valdyti vienas žmogus, o ne visa komanda.

 

Laivas yra juodos spalvos su baltu antstatu. Aliuminio ir plieno škuna turi tris denius, iš kurių vienas yra su baseinu. Jachtą lydės 76 metrų pagalbinis laivas su sraigtasparnių nusileidimo aikštele. Tikimasi, kad šioje jachtoje bus visas įrangos parkas, įskaitant prabangius automobilius, vandens motociklus, greitaeigius katerius ir galbūt net asmeninį povandeninį laivą. Pagalbinis laivas šiuo metu statomas „Damen Yachting“ laivų statykloje, kuri taip pat yra Nyderlanduose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(16)
(-7)

Komentarai ()