„Tai viskas, jie ateina“. Į Bachmutą įžengė Ukrainos specialiosios pajėgos, bus dideli įvykiai  ()

Į Bachmutą įžengė Ukrainos specialiosios pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos išves Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių grupę iš miesto, kurį laiką „šėls“ miesto mūšiuose, o po to, atlikę savo užduotį, taip pat paliks šią įtvirtintą teritoriją.

Kas vyksta „karščiausiame“ fronto sektoriuje, savo „YouTube“ tinklaraštyje paaiškino žinoma Rusijos žurnalistė ir istorikė Julija Latynina.

„Bachmutui, žinoma, viskas. Leiskite jums priminti, kad mūšis prasidėjo jei ne gegužės 17 d., kai Bachmutas buvo apšaudytas pirmą kartą, tai rugpjūčio 1 d., kai jie pradėjo jį šturmuoti. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sujaukė Putino kalbą, tiesą sakant, todėl ir išlaikė miestą paskutines porą savaičių. Išėjome iš Bachmuto, susprogdinę paskutinį tiltą. O vietoje įprastų dalinių įžengia Specialiųjų operacijų pajėgos. Taip buvo ir su Severodonecku. O spec. pajėgos dar ilgai neleis įsitvirtinti okupantams Bachmute, jie ten kovos gana ilgai tarp griuvėsių“, – kalbėjo žurnalistė.

Ji patikino, kad palikti Bachmutą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nebus didelės problemos. Ukrainos artilerija tvirtai laikosi Časiv Jare, nuo kurio jie laikys miestą artilerijos ugnies kontrolėje.

Apskritai, jos žodžiais, Bachmutas, kaip ir savo laiku Severodoneckas, Rusijai tapo Pyro pergale. Rusijos Federacijos vadovybė tikėjosi, kad gindami miestą ukrainiečiai sudegins atsargas, būtinas būsimam kontrpuolimui. Taip neatsitiko. Vietoj to, pati Rusijos Federacija sunaikino savo atsargas per šiuos „mėsos šturmus“.

 

„Visa operacijos (Ukrainos ginkluotųjų pajėgų – red.) esmė yra nuleisti kraują Rusijos kariams nenaudojant atsargų. Visą tą laiką atsargos nebuvo panaudotos... Ir Severodonecke, ir Bachmute buvo tas pats. Visa tai dėl absoliutaus Rusijos vadovybės neadekvatumo. Siekdamas nenaudingo tikslo, Putinas degino nepakeičiamus išteklius, taip palengvindamas neišvengiamą būsimą Ukrainos puolimą... Bachmutas savo užduotį atliko dešimt kartų“, – tvirtino rusų istorikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(312)
(16)
(296)

Komentarai ()

Susijusios žymos: