Yra du variantai: kaip Ukraina gali toliau elgtis Bachmute?  ()

Vakarų pareigūnų teigimu, Bachmutas neturi operatyvinės strateginės reikšmės nei Rusijos, nei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Ukrainos pajėgos čia yra apsuptos iš trijų pusių. Kita vertus, ukrainiečiai vis dar turi galimybę važiuoti į miestą ir iš jo, tiekimas nėra sustojęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos parama „Wagner“ pajėgoms Bachmute, tikriausiai, mažės. Organizacijos savininkui Jevgenijui Prigožinui pritrūksta ne tik žmogiškųjų išteklių, bet ir artilerijos amunicijos. Tai pranešė CNN, remdamasis Vakarų pareigūnais.

Teigiama, kad Bachmute dominuoja „Wagner“ kovotojai. Jie žengia į priekį su „epizodine Rusijos kariuomenės parama“. Tačiau tikriausiai tai jau baigiasi. „Prigožino emocinis protrūkis vystosi dėl to, kad jis mato, kad jam trūksta ne tik karių, bet ir Rusijos artilerijos paramos nuostoliams kompensuoti“, – sako Vakarų pareigūnas.

Be to, „Wagner“ nuostoliai yra daug didesni nei reguliariuose Rusijos kariuomenės daliniuose.

Vakarų pareigūnų teigimu, Bachmutas neturi operatyvinės strateginės reikšmės nei Rusijos, nei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Ukrainos pajėgos rajone yra apsuptos iš trijų pusių. Tačiau logistika nesustoja, ukrainiečiai dar nori kovoti, naikinti rusų pajėgas. Tokia padėtis gali tęstis dar mėnesį.

 

„Tai gali trukti dar mėnesį, arba ukrainiečiai gali nuspręsti pasitraukti per savaitę. Jie gali pasitraukti, kad paruoštų gynybines linijas į vakarus nuo Bachmuto“, – sakė CNN pašnekovai.

(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: