„6 brigados su 60 000 apmokytų karių“. Zalužnas pergudravo rusus - buvo paspęsti dideli spąstai  ()

„O dar svarbiau, kad generolas Zalužnas pats išvengė akivaizdžių spąstų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas nepateko į spąstus, kuriuos Rusija buvo paruošusi Ukrainai. Rusijos plano esmė buvo sausio pabaigoje pradėti didelį puolimą, kuris priverstų didelius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervus, kurie ruošėsi kontrpuolimui kitam fronto sektoriui, pereiti prie Bachmuto gynybos.

Tačiau Ukrainos vadovybė pranoko rusus, rašo įtakingo britų leidinio „The Economist“ žurnalistai.

Medžiagoje pažymėta, kad, jei būtų panaudoti rezervai, susilpnėtų didelis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas. Tačiau Ukrainos pusė sugebėjo sukurti Bachmuto gynybą taip, kad nereikėjo didelių atsargų. Tuo pat metu rusai, bandydami užimti miestą, patys patyrė didžiulių nuostolių.

„O dar svarbiau, kad generolas Zalužnas išvengė akivaizdžių spąstų. Užuot metęs didelius rezervus į Bachmutą, kad išgelbėtų miestą, kuris turi daugiau simbolinę nei karinę reikšmę, jis išsiuntė karius į užsienį, į mokymus su  nauja įranga“, - sako britai.

 

Remiantis gauta medžiaga, Ukrainos vadovybė iš karto formuoja 3 naujus kariuomenės korpusus, kurių kiekviename bus 6 brigados su iš viso 60 000 apmokytų karių. Be to, ši grupuotė intensyviai treniruojasi Vokietijoje, kur, Amerikos pusės siūlymu, ji jungiama į batalionus ir brigadas kombinuotam ginklų karui.

Jungtinių Valstijų idėja yra ta, kad šarvuotos ir artilerijos formacijos, remiamos kitų tipų kariuomenės, veiks lygiagrečiai, kaip vienas mechanizmas. Ukrainos kariuomenė 2022 m. kontrpuolimo metu naudojo nuoseklų operacijų vykdymo būdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(381)
(10)
(371)

Komentarai ()

Susijusios žymos: