Porošenka atskleidė didžiausią Ukrainos problemą, ir ką Zelenskis daro su Bachmutu  ()

Vokietijos televizijos kanalo „Deutsche Welle“ eteryje Petro Porošenka paneigė Rusijos melagingus kaltinimus Zelenskiui dėl padėties Bachmute.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakydamas į klausimą, „ar Ukrainos sprendimą toliau bet kokia kaina ginti miestą jis laiko teisingu“, Porošenka atsakė: „išvadą, ar tai teisingas, ar blogas sprendimas, galima daryti tik remiantis visa informacija, kurią turi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas ir prezidentas. Per pastaruosius metus ten buvau daugiau nei tuziną kartų. Bachmutas yra simbolis, ir mes kovojame Bachmute devynis mėnesius. Taip pat visi turėtų suprasti, kad tokiu būdu turime stabdyti Rusijos puolimo operaciją, kuri buvo suplanuota ir viešai paskelbta vasario ir kovo mėnesiais, o būdas ją sustabdyti taip pat yra labai didvyriškas“, – pabrėžė Porošenka.

Atsakydamas į klausimą, ar Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošiasi trauktis ir ar prezidentas Zelenskis „nepiktnaudžiauja savo karine vadovybe, versdamas jas išlaikyti Bachmutą“, Porošenka sakė: „Noriu pabrėžti, kad pagrindinis šios informacijos šaltinis yra Rusijos pasakojimai. Ir aš tai laikau Rusijos propagandos dalimi. Kadangi penkerius metus buvau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas, galiu pasakyti, kodėl tai darome. Nes mums reikia vieno mėnesio apmokyti naujas Ukrainos brigadas ir po Ramšteino sprendimo gauti tūkstantį pėstininkų kovos mašinų ir NATO tankų“, – sakė Porošenka.

 

„Tai būtina kartu su amunicija, kurios mums ypač trūksta Bachmute ir už tai mokame itin didelę kainą. Tai padės kovo pabaigoje, balandžio pradžioje įvykdyti puolamąją operaciją, kuri bus nepaprastai didelė“, – aiškino Porošenka.

„Turite suprasti, kad turime pakankamai ginklų pasipriešinti Putinui, bet neturime pakankamai ginklų savo puolimo operacijai. Maždaug prieš savaitę grįžau iš fronto, kur kalbėjausi su kariais. Jiems tikrai neužtenka amunicijos, ir tai mums yra svarbiausias prioritetas. Turime tolimojo nuotolio raketų trūkumą, tikrai tikimės Vakarų ginklų. Ir tai yra esminis veiksnys, nes turime daug savanorių, bet jie nieko negali padaryti be ginklų. Šioje situacijoje labai vertinu visus mūsų partnerius, įskaitant Vokietiją, kurie tiekia ginklus. Tai yra gyvybiškai svarbus mūsų pergalės veiksnys. Tačiau prašau tai daryti greitai“, – sakė Porošenka.

(98)
(4)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: