[ŽT] „Tai prieštarauja Vakarų logikai“. NATO generolai nebesupranta, kas vyksta Ukrainoje  ()

Rytinių pajėgų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus pakomentavo NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo pareiškimą, kad Bachmutas kris artimiausiomis dienomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė  „Zn.ua“.

„Noriu pasakyti, kad paskutinis karas, su kuriuo NATO turėjo artimesnius santykius, buvo karas buvusioje Jugoslavijoje, kuris buvo daug mažesnis pagal karių kiekį ir technikos panaudojimą, ir t.t. Taigi jie labiau pripratę prie stabilizavimo, mokymo ar taikos palaikymo misijos”, – sakė jis.

Serhijus Čerevatijus pažymėjo, kad dėl to Aljansui apskritai sunku suprasti karo, kurį šiandien Rusijos Federacija kariauja prieš Ukrainą, logiką.

„Jie į tai žvelgia grynai pragmatiškai, sausais skaičiavimais, kartais nesuprasdami, kad ukrainiečiai, praleidę metus laiko tokiame kare, sukūrė didesnį taktinių sprendimų stabilumą ir galią. Todėl manau, kad NATO tai tyrinėja ir jiems reikia visa tai toliau nagrinėti. Manau, kad į tokius pareiškimus reikia žiūrėti pagarbiai, bet įvertinant, kad jie iki galo nesupranta visos situacijos“, – aiškino rytinės karių grupės atstovas.

 

Anksčiau NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sakė, kad Bachmuto gynyba artimiausiomis dienomis gali susilpnėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(4)
(52)

Komentarai ()