„Bus chana“. Neįtikėtina, ką padarė Rusijos žvaigždė ir kaip į tai reagavo Putinas (Video)  ()

Garsi aktorė Lija Achedžakova Rusijoje kritikuojama dėl savo pozicijos prieš karą Ukrainoje. Ji ragino rusus netylėti ir už tai buvo pašalinta iš teatro „Sovremennik“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinui žvaigždė tapo „nekenčiama Sene“. Tačiau aktorė sulaukė neįtikėtino gerbėjų palaikymo.

Achedžakova gavo daugiau nei 15 000 laiškų, kuriuose žiūrovai dėkoja jai už drąsą pasisakyti prieš Putino agresiją. Idėja paremti žvaigždę laiškais kilo rusų režisieriui Kirilui Serebrianikovui, kalbama naujame „FreeDom“ pranešime.

Jis ėmėsi šios akcijos po to, kai Rusijos teatras „Sovremennik“ atšaukė paskutinį koncertą, kuriame dalyvavo Achedžakova. Pati aktorė anksčiau yra prisipažinusi, kad jos pasirodymai teatre buvo sunkus išbandymas. Pas ją lankėsi tyrėjai, o jos koncertuose lankėsi nacionalistinio judėjimo SERB, kuris priešinasi Rusijos opozicijai ir gali būti kontroliuojamas šalies agresorės teisėsaugos institucijų, atstovai. Šie žmonės į teatrą nešdavo laidotuvių vainikus ir rengdavo provokacijas.

Oficiali Achedžakovos atleidimo iš darbo teatre priežastis buvo „neigiamų laiškų antplūdis“ iš žiūrovų. Aktorė prisipažino, kad viską puikiai suprato. Ji žinojo, kas už viso to stovi, bet nieko negalėjo padaryti.

Visi žino, kad Achedžakovos persekiojimui vadovauja Kremlius. Kremlius sprendžia ne tik visus politikos, bet ir Rusijos Federacijos kultūros srities reikalus. Rusijos valdžiai aiškiai nepatinka aktorės pozicija.

 

Ji prisipažino, kad jai skaudu galvoti apie Ukrainoje žudomus žmones ir deginamus jų namus. Kalbėdama apie tai Achedžakova verkė. Ji netiki Rusijos propaganda. Dar prieš metus aktorė tiesiai šviesiai kalbėjo, kad rusams reikia atsibusti, kitaip visiems bus chana. Žvaigždė nuo pat pirmųjų karo prieš Ukrainą dienų suprato, kad Putinas nori sunaikinti Ukrainą.

Iki šiol A. Achedžakova vis dar ragina Rusijos menininkus netylėti apie V. Putino agresiją. Pasak aktorės, Rusijos žvaigždės turėtų galvoti ne apie savo pinigus, o apie tai, ką okupantai daro Ukrainoje.

 

Ant Achedžakovos pečių užgriuvo negatyvo banga. Kremlius pareikalavo atimti iš jos Rusijos Federacijos liaudies artistės titulą. Diktatorius bandė pažeminti žvaigždę, ją vadino „nekenčiama sene“. Aktorė 50 savo gyvenimo metų atidavė teatrui, tačiau dabar jai nutarta „užčiaupti burną“, tačiau tai jos nepalaužė. Achedžakova neketina atsisakyti savo žodžių. Grasinimai ir bandymai spausti žvaigždę jos visai negąsdina. Ji ir toliau kalba apie siaubingus Rusijos Federacijos karo nusikaltimus ir atvirai deklaruoja, kad yra prieš karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(370)
(10)
(360)

Komentarai ()

Susijusios žymos: