Legendinis Ukrainos herojus drebina Kyjivą: tūkstančiai žmonių klaupiasi ant kelių, atvyko pats Zelenskis (Video)  ()

Tūkstančiai žmonių atvyko atsisveikinti su legendiniu Ukrainos gynėju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tūkstančiai žmonių atvyko atsisveikinti su Da Vinčiu – legendiniu Ukrainos gynėju, bataliono vadu Dmytro Kociubaila, žuvusiu netoli Bachmuto. Ukrainiečiai gedi Kyjivo centre ir išlydi didvyrį į paskutinę kelionę.

„Telegram“ kanalas „Ukraina 365“ publikuoja vaizdo įrašą iš Maidano, kuriame žmonės ant kelių pagerbia legendinį Ukrainos karį, 2014-aisiais, 18 metų, įžengusį į Ukrainos gynimo kelią. Aidint huculų trembitų garsams, su kariu atsisveikina nesibaigiantis ukrainiečių su gėlėmis rankose srautas.

Laidotuvių procesijoje ir laidotuvėse Michailovsko sobore dalyvavo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kartu su Suomijos ministre pirmininke Sanna Marin. Su Ukrainos didvyriu Dmytro Kociubaila Maidane atsisveikino ir kiti aukšto rango asmenys. Į kadrą pateko vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas, Vyriausiosios žvalgybos direkcijos vadovas Kyrylas Budanovas, gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

 

 

 

 

Kociubaila tapo pirmuoju savanoriu, kuriam Ukrainos didvyrio vardas buvo suteiktas ne po mirties. Vyras kariavo už Ukrainą nuo 2014 metų – iš karto po Maidano. Da Vinčis sugrįžo į frontą net po sunkaus sužeidimo, o būdamas 21-erių tapo jauniausiu kuopos vadu. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: