Gresia 2015-ųjų katastrofa – kariuomenės vadas įspėjo apie kritinę situaciją Ukrainoje (Video)  ()

Kariškis įsitikinęs, kad tarp ukrainiečių ir rusų yra didelis skirtumas – ištikus sunkumams Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai nepabėgs, o gins miestą iki paskutinio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Debalcevės situacija, kai 2015 m. miestas buvo atkirstas nuo visų tiekimo grandinių, gali pasikartoti karo draskomame Bachmute. Apie tai kovo 12 dieną per televizijos kanalą „Espresso“ pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinio vadas Denysas Jaroslavskis.

Anot jo, yra tikimybė, kad Debalcevės likimas pasikartos šiame Donbaso mieste. Ten po keleto mūšių buvo nutraukti visi maršrutai.

„Dabar Bachmute kautynės vyksta gatvėse. Per pusantros savaitės priešas sugebėjo išsiveržti 1,5 km gilyn į Bachmutą. Sunku išlaikyti kiekvieną pastatą. Ypatingas pavojus yra tai, kad „butelio kaklelis“ yra tik šiek tiek daugiau nei 4 km pločio. Suprantame, kad Debalcevės situacija gali pasikartoti“, – sakė Denysas Jaroslavskis.

Kariškis pažymėjo, kad šiandien rusų okupantai apšaudo absoliučiai visas Bachmuto gynybos linijas, o priešas bando pagaliau nutraukti ginkluotųjų pajėgų logistiką. Jei taip atsitiks, karių rotacijos ar evakuacijos nebus, o rusai, tęsdami puolimą, tai supranta.

 

Tačiau tarp ukrainiečių ir rusų vis dar yra didelis skirtumas, apie tai kalbėjo Denysas Jaroslavskis.

„Mūsų skirtumas nuo rusų yra tas, kad kai per kontrataką kai kurias vietas užėmėme, o rusai viską metė ir pabėgo. Mes stovime – tokia mūsų dvasia“, – sakė karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(3)
(93)

Komentarai ()